Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Σχόλιο - Οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το αδιέξοδο συσκέπτονται για να σώσουν το τομάρι τους / Το ατόπημα Τσαβδαρίδη

Δεν πήγα στην σύσκεψη που έγινε στο Επιμελητήριο το απόγευμα της Δευτέρας για να βρεθούν υποτίθεται λύσεις για το τεράστιο πρόβλημα που ανέκυψε εξ αιτίας του ρωσικού εμπάργκο. Ως παλιός στον δημοσιογραφικό χώρο έχω παρακολουθήσει δεκάδες συσκέψεις που είναι όλες πανομοιότυπες και καμιά δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Στο μόνο που...
χρησιμεύουν είναι να κάνουν πασαρέλα οι πολιτικοί που είναι στην τελική οι κύριοι υπεύθυνοι για το κατάντημα του πρωτογενούς τομέα στην Ημαθία αλλά και στους γειτονικούς νομούς.
Οι πολιτικοί αυτοί που ψηφίζουν τα πάντα μέσα στη Βουλή, χωρίς να έχουν πάρει ποτέ το λόγο για να αρθρώσουν διαφορετική άποψη, χωρίς ποτέ να διαμαρτυρηθούν για τις στρεβλές και αντιαγροτικές πολιτικές των κυβερνήσεών τους έχουν το πολιτικό θράσος να εμφανίζονται στις συσκέψεις αυτές. Εμφανίζονται γιατί καλούνται από τους φορείς των αγροτών, τους εξαγωγείς που λειτουργούν με συνεταιριστικό μανδύα και τους υποστηρίζουν με κάθε τρόπο στις προεκλογικές περιόδους για να έχουν τους ανθρώπους τους μέσα στο σύστημα. Εμφανίζονται και έχουν εξ αρχής τον πρώτο λόγο εμπεδώνοντας την θέση "κλειδί" που υποτίθεται ότι κατέχουν για να ξεκλειδώσει το σύστημα. Και στην τελική, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να κλείσουν ένα ετεροχρονισμένο ραντεβού με κάποιον υφυπουργό ή κάποιον ειδικό γραμματέα...

 Τα έγραψα όλα αυτά γιατί ακόμα μια φορά στην σύσκεψη της Δευτέρας στο Επιμελητήριο της Βέροιας συγκεντρώθηκε όλος ο θίασος που ευθύνεται για τις σημερινές αδιέξοδες καταστάσεις. Που ευθύνεται για το γεγονός ότι ο ΕΛΓΑ δεν είχε προετοιμάσει έγκαιρα την αντιχαλαζική προστασία, που τα γεωργικά εφόδια έχουν ακριβύνει τόσο πολύ και είναι απλησίαστα, που ο αγρότης δεν μπορεί να καλλιεργήσει αφού δεν υπάρχει αγροτικό πετρέλαιο και οικονομική στήριξη από τις τράπεζες, που ξεπούλησαν την ΑΤΕ έναντι πινακίου φακής, που έχουν μετατρέψει τους συνεταιρισμούς σε εργαλεία προσωπικής ανέλιξης και συντήρησης και όχι προς όφελος των παραγωγών αφού γι αυτούς είναι άβατο η λειτουργία τους. 
Ήταν εκεί εκτός των πολιτικών και των συνεταιριστικών στελεχών και οι λεγόμενοι αγροτοσυνδικαλιστές. Έχουν τόσο πολύ εθιστεί με την δημοσιότητα που πλέον έχουμε μάθει απέξω το τί θα πουν σε κάθε περίπτωση. Χωρίς τρακ και με άφατο θεατρικό τρόπο εντυπωσιάζουν τους τηλεθεατές υποσχόμενοι αγώνες με ...αίμα και ...ανατροπές.

Βέβαια, όλος αυτός ο θίασος πολιτικών, συνεταιριστικών στελεχών και αγροτοσυνδικαλιστών ενοχλείται όταν επιχειρείται να εισέλθει κάποιος νέος μέσα στον κύκλο τους. Κάποιος που δεν ελέγχεται και που το πιθανότερο θα είναι ανταγωνιστής τους και θα τους χαλάσει την πιάτσα. Και αντιδρούν πολλές φορές όχι κόσμια.
Ένα τέτοιο περιστατικό έλαβε χώρα στην σύσκεψη όταν ο βουλευτής της ΝΔ στην Ημαθία Λ. Τσαβδαρίδης έκανε σκαιότατη επίθεση στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Χαμπίδη λέγοντάς του ότι οι αγρότες θα τον πάρουν με τις ντομάτες και ότι πήγε στην σύσκεψη για να αποκομίσει εκλογικά οφέλη το κόμμα του εκμεταλλευόμενο το αδιέξοδο!!!

Είναι προφανές ότι ο Τσαβδαρίδης υπέπεσε σε ατόπημα. Η δουλειά των κομμάτων και μάλιστα αυτών που αποκαλούνται κόμματα εξουσίας είναι ακριβώς αυτή. Να αναδεικνύουν τα λάθη και τις παραλείψεις των κυβερνήσεων και να υπόσχονται ότι αυτοί θα τα κάνουν καλύτερα. Εξ άλλου, και ο ίδιος αλλά και το κόμμα του αυτό έκανε χρόνια τώρα, υποσχέθηκε λαγούς με πετραχήλια και στην τελική έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια και εξαθλίωσαν έτι περαιτέρω τον λαό.

Ωστόσο, το πιο εκνευριστικό δεν είναι η αντίδραση του Τσαβδαρίδη που αντί να λουφάξει και να κάτσει σαν καλό παιδί να ακούσει την κριτική του Χαμπίδη έβγαλε γλώσσα. Το πιο εκνευριστικό είναι ότι ανέλαβαν τα παπαγαλάκια της τοπικής δημοσιογραφίας να του δώσουν δίκιο λέγοντας ότι ο Χαμπίδης δεν ξέρει το αντικείμενο. Δεν θα μπορούσε να γραφεί μεγαλύτερη παπάρα από το παραπάνω. Αν κάποιος μέσα στην αίθουσα πολιτικός γνωρίζει το θέμα καλύτερα από όλους είναι ο Χαμπίδης. Ας μην γελοιοποιούνται τόσο πολύ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: