Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Στις 13/9 το 3ο Αντιρατσιστικό- Αντιφασιστικό Φεστιβάλ δήμου Νάουσας / Το πρόγραμμα

Η ανθρωπότητα ζει μια πολύ ταραγμένη περίοδο. Ο πλούτος συνεχώς συσσωρεύεται, παγκόσμια και εγχώρια, σε...
ελάχιστα χέρια, με πολύ επικίνδυνες αντιπαλότητες αυτών που τον κατέχουν αλλά και καταπίεση πάνω στους λαούς, από τους οποίους αφαιρούνται αγαθά και δικαιώματα. 
 Για να το πετύχουν αυτό, αποπροσανατολιστικά, σπέρνουν μίση χρησιμοποιώντας τις διαφορές φυλής, έθνους, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού κ.λ.π., αποσιωπώντας τον τεράστιο διχασμό τάξεων, πλούσιων και φτωχών. Καταφεύγουν ακόμη και σε ανοιχτές πολεμικές συρράξεις, επιφέροντας την καταστροφή, τον θάνατο, την προσφυγιά, την εξαθλίωση και καταδίωξη που υπόκεινται οι δυστυχείς συνάνθρωποί μας.  

Στη χώρα μας, μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις, επιδιώκεται η ακόμη μεγαλύτερη μεταφορά του δημοσίου πλούτου και υπηρεσιών στην ελληνική και ξένη πλουτοκρατία. Περιθωριοποιώντας έτσι (με το κλείσιμο επιχειρήσεων, ανεργία, άγρια φορολόγηση φτωχών και μικρομεσαίων, κατασχέσεις, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και κατάργηση δημόσιων υπηρεσιών) την μεγάλη πλειοψηφία του λαού. 
Οι αποφάσεις παίρνονται αυταρχικά κι αντισυνταγματικά. Δίχως την σύμφωνη γνώμη των πολιτών, ακόμη και της δικής τους (πλαστής) κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Για να τσακιστεί η κάθε αντίδραση των εργαζομένων, χρησιμοποιείται ο «νόμιμος» κρατικός μηχανισμός, η πλύση εγκεφάλων των ΜΜΕ και η ανοιχτά δολοφονική δράση των φασιστών και κυρίως της ναζιστικής «χρυσής αυγής».  

Εμείς θέλουμε να αγωνιστούμε για να αντιστρέψουμε αυτήν την πραγματικότητα. Οργανωμένα. Γι’ αυτό πραγματοποιούμε το 3ο Αντιρατσιστικό – Αντιφασιστικό φεστιβάλ το Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου στα «ΕΡΙΑ». 
Ξεκινάμε ώρα 11 π.μ. έως 3 μ.μ. με θέμα τις ιδιωτικοποιήσεις. 
Ώρα 6 μ.μ. έως 7 μ.μ. έχουν τη δικής τους ενημερωτική συνέλευση, στον ίδιο χώρο, οι ελεύθεροι επαγγελματίες. 
Ώρα 7 μ.μ. έως 10 μ.μ. συζητάμε για το φασισμό και το τεράστιο πρόβλημα της περιοχής μας, το αγροτικό και την αλληλεπίδρασή τους σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο. 
Μετά τις 10 μ.μ. ψυχαγωγούμαστε, δίνοντας αισιοδοξία στην συνύπαρξή μας. 
 Παράλληλα λειτουργεί έκθεση δράσης κινηματικών συλλογικοτήτων. 

3ο Αντιρατσιστικό – Αντιφασιστικό Φεστιβάλ δήμου Νάουσας

Δεν υπάρχουν σχόλια: