Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Θαύμα, 7 στελέχη του ΠΑΣΟΚ θέλουν (;) να είναι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ!!!


Θα μπορούσα να τιτλοφορήσω το κείμενο "Η επέλαση των Πασόκων στον ΣΥΡΙΖΑ" αλλά προτιμώ το κλασσικό "Ο εκπασοκισμός του ΣΥΡΙΖΑ, το... τελευταίο σκαλοπάτι της δεξιάς μετατόπισης".
Το τελευταίο διάστημα πράματα και θάματα συμβαίνουν στον χώρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ημαθία με αποτέλεσμα οι άνθρωποι του κόμματος, τα παλιά μέλη του χώρου που κράτησαν "Θερμοπύλες" τις δύσκολες ώρες παλιότερα να μην αισθάνονται καθόλου άνετα, σα να βρίσκονται στο σπίτι τους ...με προθεσμία.

Τα κρούσματα άρχισαν αμέσως μετά τις εκλογές του 2012 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύτηκε σε εκλογικά ποσοστά και αναδείχτηκε αξιωματική αντιπολίτευση. Ορισμένοι ανοιχτομάτυδες προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ είδαν γρήγορα το γεγονός ως την ευκαιρία της ζωής τους. Εντάχθηκαν οργανωτικά στο χώρο και γρήγορα συνέπηξαν τον λεγόμενο πασοκογενή πόλο που διαμορφώνει οργανωτικές και πολιτικές εξελίξεις τοπικού χαρακτήρα. Είναι αυτό που λένε ότι δίνει τον τόνο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκτοτε ακολουθεί μια σταθερά ανοδική πορεία και όλοι βλέπουν και πιστεύουν ότι είναι κυβέρνηση εν αναμονή. Το εκλογικό σύστημα θα αναδείξει στην χειρότερη περίπτωση τρεις βουλευτές στην Ημαθία και στην καλύτερη τέσσερις όπως συμβαίνει τώρα στην γειτονική Πιερία όπου η ΝΔ έχει και τις τέσσερις έδρες.
Η βεβαιότητα αυτή οδήγησε πολλούς πολιτευτές από το ΠΑΣΟΚ να αρχίσουν να καλοβλέπουν το ενδεχόμενο να ενταχτούν ή να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να διεκδικήσουν την επίζηλη βουλευτική έδρα. Και εδώ αρχίζουν τα όργανα.

Επειδή ρωτώντας κάνεις ρεπορτάζ και ρωτώντας πας στην πόλη αρχίσαμε τις ερωτήσεις και η Ημαθία είναι μικρή περιοχή όπου όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Και παρότι είμαστε προετοιμασμένοι να ακούσουμε τα πάντα υπέστημεν έκπληξη από τα ονόματα που ακούσαμε και θεωρώ χρέος μου να τα καταγράψω ώστε αφενός να πληροφορηθεί ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, οι αριστεροί του ψηφοφόροι το τι ετοιμάζουν οι όψιμοι φίλοι του και αφετέρου να αντιδράσουν πολιτικά.

Τάσος Καραμπατσός
Για την περιοχή της Νάουσας ακούγεται πολύ έντονα το όνομα του αποτυχόντα δημάρχου της πόλης Τ. Καραμπατσού. Ο επί δωδεκαετίας δήμαρχος κλείνει το μάτι στην Κουμουνδούρου και ήδη έχει αποκτήσει σχέσεις με στελέχη του κόμματος που δεν αποκλείουν την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο.

Δημήτρης Σιδηρόπουλος
Από τα χωριά της Νάουσας ακούγεται έντονα ένας ακόμα πρώην δήμαρχος, ο γιατρός Σιδηρόπουλος που χρημάτισε δήμαρχος στον πρώην δήμο Ανθεμίων. Μάλιστα ο γιατρός ήταν παρών στην συνάντηση που έγινε προ ημερών παρουσία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Κουρουμπλή, του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τσουκαλά με τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θαν. Γικόνογλου στη Βέροια. Και πρέπει να σημειώσω ότι δεν βρέθηκε στην συνάντηση τυχαία...

Νίκος Ηλιάδης
Στην γεωγραφική ενότητα της Βέροιας θέση στο ψηφοδέλτιο διεκδικεί ο Νίκος Ηλιάδης που ναι μεν προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ -ΔΗΚΚΙ αλλά ανήκει οργανωτικά στο χώρο εδώ και πάνω από δυο χρόνια, συμμετείχε ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στις πρόσφατες εκλογές και βγήκε πρώτος σε σταυρούς στην Ημαθία. Μάλιστα ο ίδιος θεωρεί βεβαία την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο διότι του αξίζει, όπως λέει χαρακτηριστικά. Γεγονός είναι πάντως ότι η περίπτωση Ηλιάδη δεν είναι καθόλου ίδια με τις άλλες που αναφέρονται στο ρεπορτάζ αυτό.

Χαρ. Ουσουλτζόγλου
Εδώ που έπαθα πλάκα ήταν όταν έμαθα ότι υποψήφια για θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και η πρώην πλέον δήμαρχος Βέροιας Χαρ. Ουσουλτζόγλου. Οι συνομιλητές μου με διαβεβαίωναν ότι η πρώην δήμαρχος και εξέχον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ άνοιξε δίαυλο επικοινωνίας με τον Κ. Πουλάκη, κεντρικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των υπευθύνων του τμήματος αυτοδιοίκησης του κόμματος και μίλησε μαζί του αρκετές φορές για το ενδεχόμενο αυτό. Η απάντηση που πήρε, λένε οι γνωρίζοντες, είναι ότι πρέπει να κρατήσει στάση αναμονής και να είναι έτοιμη να κάνει προεκλογικό αγώνα!!!

Θέση στο ψηφοδέλτιο διεκδικεί ακόμα ένας πρώην Πασόκος που είναι μεν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο χρόνο αλλά βιάζεται να γίνει πολιτικός αξιωματούχος. Πρόκειται για τον νεαρό δικηγόρο που κατάγεται από τα Πιέρια και είπε τον Μάιο ότι δικαιούται να είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης διότι "'έφαγε τη ζωή του στον ΣΥΡΙΖΑ με αγώνες ....".

Αντ. Μαρκούλης
Επίσης στη Βέροια συζητήθηκε η περίπτωση του ανεξάρτητου υποψήφιου δημάρχου Αντ. Μαρκούλη που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ πλην όμως έχει διαφοροποιηθεί από τον χώρο εδώ και αρκετά χρόνια και πάσχισε στις τελευταίες εκλογές να ηγηθεί ενός ενωτικού σχήματος υπό τον ΣΥΡΙΖΑ πλην όμως δεν κατέστη δυνατή η συνεργασία. Η επίθεση φιλίας του Μαρκούλη συνεχίστηκε και στις πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες στον δήμο Βέροιας ο ίδιος και ο έτερος σύμβουλος της δημοτικής του παράταξης στήριξαν την υποψηφιότητα του Νίκου Μπέκη (ΣΥΡΙΖΑ) με αποτέλεσμα να εκλεγεί ως αντιπρόσωπος στην συνέλευση της Περ. Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως ήταν φυσικό τα σενάρια άρχισαν αμέσως να εκτυλίσσονται και πήραν ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις όταν έγινε γνωστό το γεγονός ότι ο Μαρκούλης με τον γνωστό δημοσιογράφο Χ. Καφτεράνη πήγαν στην ομιλία Τσίπρα στο Βελλίδιο με το αυτοκίνητο του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Δημ. Χαμπίδη. Το φλερτ με τον γνωστό δικηγόρο αν είναι υπαρκτό ή όχι θα δείξει.

Τάσος Σιδηρόπουλος
Δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφερθούμε στον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Τάσο Σιδηρόπουλο που οι συνομιλητές μου ισχυρίστηκαν ότι κρατά ανοιχτές πόρτες παρότι δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην επιχείρηση που έστησε στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου ο γιος του Λιβάνη και ασχολείται με την εμπορία αγροτικών προϊόντων.

Στην περιοχή της Αλεξάνδρειας οι συνομιλητές μου είπαν ότι
Γικόνογλου με Κουρουμπλή
αξιολογούν την περίπτωση του Θαν. Γικόνογλου που κρατά ισχυρούς δεσμούς με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ όπως οι Κουρουμπλής, Τσουκαλάς, Χρυσογόνος κλπ. Μάλιστα συναντήθηκε τόσο λίγο πριν τις ευρωεκλογές με τον Χρυσογόνο στην Αλεξάνδρεια δημόσια και παρουσία φίλων του όσο και με τους Κουρουμπλή -Τσουκαλά την προηγούμενη βδομάδα στη Βέροια.

Όλα τα παραπάνω είναι γνωστά στα κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας που βλέπουν με μεγάλη ανησυχία τα διαδραματιζόμενα και νιώθουν υπό προθεσμία στο ...κόμμα τους.
Η κατάσταση είναι ασφυκτική και δυσανασχετούν διότι βλέπουν τακτικές ξένες προς την κουλτούρα τους και την προσωπική στάση ζωής που έχουν χρόνια τώρα. Θα αντιδράσουν ή όχι θα το δείξει το άμεσο μέλλον..

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αφου παιρνει τους ψηφοφορους του πασοκ πρεπει να παρει και τους βουλευτες

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Χάρη
Τα περισσότερα είναι εικασίες και υπερβολές. Ας απαντήσουν οι ίδιοι που αναφέρονται στο κείμενο. Νομίζω επίσης πως θα απαντήσουν και τα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης, νομίζετε πως ο λαός μας ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τις φιλοδοξίες και το βόλεμα κάποιων ανθρώπων που μάλλον αποτελούν μέρος του προβλήματος και όχι για το πως θα ξεπεράσουμε την κρίση και τα μνημόνια;
Καιρός είναι, τουλάχιστον από στήλες προοδευτικές, να μιλούν και όσοι αντιλαμβάνονται τα περισσότερα εκ των αναφερομένων στο κείμενο ως "τακτικές ξένες προς την κουλτούρα τους και την προσωπική στάση ζωής που έχουν χρόνια τώρα".

Ανώνυμος είπε...

Δες φάτσες και βγάλε συμπέρασμα. Συριζα σύνελθε όσο είναι καιρός. Κυβέρνηση θές να γίνεις, όχι νέο πασοκολαμογιστάν.

Ανώνυμος είπε...

Αυτα ειναι τα πασοκια. Μια ζωη βολεμενα, αδουλευτα και παντα να ψαχνουν σαν τα ποντικια τρυπα να κρυφτουν. Ποιος απο τις φωτο που βλεπετε δεν ειχε βοηθεια-βολεμα απο το πασοκ? Ποιος? Να πουμε για τον μαρκουλη που το πασοκ τον καλοβολεψε και τωρα το παιζει αντιστασιακος και καλα για να ξαναβολευτει? Για τις δημαρχαρες βεροιας - ναουσας που προσφεραν μονο ρουσφετια σε δικα τους ατομα? Για τον σακη ? Και ποσα αλλα.
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΠΑΣΟΚ. Οχι αλλα βολεμενα ατομα απο εκει. Το πασοκ ειναι ΔΕΞΙΑ εδω και χρονια.
Αλεξη μηπως τελικα θελεις να μην βγει το κομμα σου?
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς μια από τα ίδια !!!
Προσωπικά δεν δοκιμάζω καμμία μα καμμία έκπληξη.Το περίμενα .

Ανώνυμος είπε...

Μυριστηκαν εξουσία και όρμησαν .
Οκτώ χρόνια δήμαρχος η Χαρούλα και σε συνεδρίαση του ΔΣ για τη γέφυρα Κούσιου είπε: Δεν ξέρω ποιό είναι το σωστό για να προτείνω στους συναδέλφους μου.
Τώρα θέλει να σώσει και την Ελλάδα !!¡!!!!¡