Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Προτεραιότητες / Χ. Καφτεράνης

του Χάρη Καφτεράνη
Ο Χάρης Καφτεράνης έστειλε το παρακάτω άρθρο με αφορμή, όπως σημειώνει, το κείμενό μου που αφορά στον βουλευτή Βεσυρόπουλο.
Γράφει ο συνάδελφος τα εξής:

Με αφορμή κείμενό σου που αναφέρεται στις παρεμβάσεις τοπικού βουλευτή στην ολοκλήρωση έργων που γίνονται στον Δήμο Αλεξάνδρειας , έχω να συμπληρώσω τα εξής. Αρχικά δεν είναι φυσικά κακό το να ενδιαφέρεται ένας ΤΟΠΙΚΟΣ βουλευτής για έργα της ...
εκλογικής του πρωτίστως περιφέρειας. Όμως η δημοσιοποίηση του γεγονότος, αποτελεί καταφανή πλεονασμό, δεδομένου ότι αυτή είναι μία από τις υποχρεώσεις του, είναι το αυτονόητο και δεν συντρέχει λόγος επιβράβευσης δια του τύπου. Όμως σε ότι αφορά τον Δήμο Αλεξάνδρειας και τη νέα Δημοτική Αρχή, νομίζω ότι πρέπει να κάνει το αυτονόητο, αυτό που η λογική επιβάλλει.

 Πρέπει να αποκατασταθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης που να αφορά την χρηστή διαχείριση των οικονομικών, διότι υπάρχουν σκιές από την διαχείριση του παρελθόντος, που κάνουν τον πολίτη καχύποπτο απέναντι στα πολιτικά πρόσωπα στο σύνολό τους. Καθόλου εύκολο και χρονοβόρο! 
Πρέπει να προχωρήσει σε δημοκρατικότερη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου γεγονός που θα βοηθήσει στις συνεργασίες του ΑΥΡΙΟ για θεσμούς που χρειάζονται αυξημένες πλειοψηφίες, που είναι απαραίτητες για την καλύτερη αποδοτικότητα του Δήμου, όπως ο συμπαραστάτης του Δημότη.  
Να προχωρήσει άμεσα στην επιλογή Διευθυντή του Δήμου, ώστε οι υπάλληλοι με πρότυπο την ανιδιοτέλεια προσφοράς των Δημοτικών Αρχόντων και υπό την επίβλεψη του Διευθυντή να αποδώσουν τα μέγιστα επ ωφελεία των πολιτών.

Να τεθούν προς τους τοπικούς βουλευτές και δι αυτών στην κεντρική εξουσία πολιτικά θέματα μείζονος σημασίας, όπως ανεργία, ανάπτυξη, πόροι που να συνοδεύουν τις εκχωρούμενες αρμοδιότητες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.  

Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό για τους βουλευτές! 

Να περάσει αμέσως μετά στην ιεράρχηση των πραγματικών αναγκών και εκεί να δώσει λύσεις , στο μέτρο του δυνατού.  

Πολύ φοβάμαι ότι στην καταγραφή των αναγκών ο ποδηλατόδρομος θα βρίσκεται πολύ χαμηλά στις ανάγκες της πλειονότητας των πολιτών, ίσως ενδιαφέρει έντονα κάποιους εργολάβους!  

Να σημειώσω την προσθήκη στο άρθρο σου πολίτη που γράφει "αναπλάσεις τότε , αναπλάσεις και σήμερα" υπονοώντας την έλλειψη ιεράρχησης αναγκών και τα φαραωνικά, άχρηστα στην πλειοψηφία, κερδοφόρα εργολαβικά έργα. 
Προτεραιότητες λοιπόν ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: