Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

"Βροχή" οι διαταγές πληρωμών στο δήμο Αλεξάνδρειας / Ουρά κάνουν οι προμηθευτές να πάρουν τα λεφτά τους / Και ο Δημητριάδη λέει ότι άφησε ...ταμείο!!!

Με δυο θέματα ρουτίνας συνεδρίασε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλεξάνδρειας αλλά δεν είναι αυτό η είδηση. Η είδηση που βγήκε από την έκτακτη συνεδρίαση είναι ότι ο δήμος γίνεται αποδέκτης τους τελευταίους μήνες πλήθους διαταγών πληρωμής από... δικαιούχους (προμηθευτές, κατασκευαστές κλπ) που δικαιώθηκαν από τα δικαστήρια και διεκδικούν τα χρήματά τους.
Η πληροφόρηση αυτή έγινε από τα πλέον αρμόδια στόματα. Του δημάρχου Π. Γκυρίνη και του επί των οικονομικών αντιδημάρχου Ν. Αλεξόπουλου. Και οι δύο τόνισαν ότι ο δήμος "βομβαρδίζεται" από απαιτήσεις οικονομικού περιεχομένου που υπολογίζονται σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ!!!

Ο Ν. Αλεξόπουλος αναφέρθηκε σε μια χαρακτηριστική περίπτωση που αφορά στην κατασκευή του πάρκιγκ φαντάσματος που βρίσκεται στην αρχή της οδού Βιζυηνού, πίσω από το σούπερ μάρκετ Γαλαξίας. Ο κατασκευαστής του απαιτεί το ποσό των 75 χιλιάδων ευρώ που έχει να λαμβάνει πολλά πολλά χρόνια τώρα!!

"Αναμένουμε πολλά ακόμα τέτοια εντάλματα και διαταγές πληρωμής από πολλούς στο άμεσο μέλλον", σχολίασε ο δήμαρχος που ματαίως περίμενε ένα κάποιο σχόλιο από τους παριστάμενους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης. Ήταν παρόντες ο τέως αντιδήμαρχος Κ. Βενιόπουλος και ο Κ. Παράσχου που όμως δεν μπήκαν καν στον πειρασμό να υπερασπιστούν τον τέως δήμαρχο Δημητριάδη που απουσίαζε και που τέσσερα χρόνια τώρα δεν φρόντισε τα αυτονόητα μεν αλλά διατυμπάνιζε ότι αφήνει ταμείο με δυο εκατομμύρια ευρώ....

Είναι προφανές ότι κάποια στιγμή η νέα διοίκηση Γκυρίνη θα πρέπει να ενημερώσει τους δημότες αναλυτικά για τα οικονομικά στοιχεία του δήμου, τις απαιτήσεις, τις εκκρεμότητες κλπ που παρέλαβε ώστε να βγουν τα απαραίτητα συμπεράσματα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι προφανές ότι κάποια στιγμή η νέα διοίκηση Γκυρίνη θα πρέπει να ενημερώσει τους δημότες αναλυτικά για τα οικονομικά στοιχεία του δήμου, τις απαιτήσεις, τις εκκρεμότητες κλπ που παρέλαβε ώστε να βγουν τα απαραίτητα συμπεράσματα.

Εάν δεν ενημερώσει σημαίνει ότι πραγματικά έγιναν πλακάκια και η νέα δημοτική αρχή δείχνει να φοβάται την προηγούμενη πριν καν , καλά καλά αναλάβει.
Ολα στο φώς, Αλλιως σημαίνει ότι έγιναν πλακάκια - φιλαράκια( το πιο πιθανόν!).

Ανώνυμος είπε...

Έχει υποχρέωση η Διοίκηση υπό τον κ Γκυρίνη να φέρει στο φώς όλα τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου για ενημέρωση των πολιτών. Άλλωστε αυτό υποσχέθηκε και προεκλογικά ότι όλα στο φώς. Μέχρι σήμερα οι πολίτες δεν είδαμε κάτι τέτοιο πέρα από διαρροές από κάποια μέσα ενημέρωσης, και όχι από όλα γιατί υπήρχαν και κάποιοι που λιβάνιζαν όλα αυτά τα χρόνια τον Δημητριάδη και οι λόγοι είναι γνωστοί. Πιστεύω πως ο Αντιδήμαρχος οικονομικών θα πρέπει να συγκεντρώσει όλα τα οικονομικά στοιχεία τόσο από το Δήμο όσο και από τα νομικά πρόσωπα , τις σχολικές επιτροπές, και ότι άλλα υπάρχουν και να τα θέση στην διάθεση του Δημοτικού συμβουλίου και κατά επέκταση στους πολίτες του Δήμου προκειμένου να ριχθεί άπλετο φώς για την κατάσταση που παρέλαβε η νέα Διοίκηση. Αν αυτό δεν συμβεί τότε το δικό μου συμπέρασμα .και όχι μόνο , είναι ότι υπάρχει συναδελφική αλληλεγγύη τουτέστι κουκούλωμα. Εύχομαι να διαψευστώ. Ίδωμεν.

Ανώνυμος είπε...

και για την δευαλ που αφησαν οι πιο πολύ σημερινοι αντ.