Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Νέο πλαίσιο που διασφαλίζει διαφάνεια στις σχολικές επιτροπές του δήμου Αλεξάνδρειας εξήγγειλαν Γκυρίνης και Κυτούδης

M. Kυτούδης - Παν. Γκυρίνης
Το νέο πλαίσιο λειτουργίας της σχολικής επιτροπής του δήμου Αλεξάνδρειας για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση εξήγησε στην χτεσινή πρωινή συγκέντρωση ο δήμαρχος και ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Μ. Κυτούδης.
Το νέο πλαίσιο έχει ως βασική αρχή την οικονομία κλίμακος που θα επέλθει με συγκεντρωτικές αγορές που θα επιφέρουν εκπτώσεις και παράλληλα θα ενισχύσουν την...
τοπική αγορά.
Ο Π. Γκυρίνης τόνισε και ξεκαθάρισε εξ αρχής ότι αυτό που ενδιαφέρει τη νέα διοίκηση είναι η διαφάνεια και η λειτουργικότητα των σχολείων και ότι το πλαίσιο που λειτουργούσε το όλο σύστημα ήταν γεμάτο παθογένειες και συσσώρευσε χρέη.
Ο Μ. Κυτούδης ήταν πιο αναλυτικός και με αρκετά παραδείγματα ανέδειξε το νέο πλαίσιο λειτουργίας που θέλει να εμπεδώσει στη νέα σχολική επιτροπή. Ταυτόχρονα αναδείχτηκαν και οι παθογένειες της προηγούμενης σχολικής επιτροπής που είχε επικεφαλής τον Γρ. Στεργιόπουλο και τόνισε με μεγάλη έμφαση ότι όλα θα αλλάξουν και ότι ο στόχος του είναι να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ.

Ακολούθως δόθηκε ο λόγος στους διευθυντές των σχολείων που ένιωσαν ως άμεσα θιγόμενοι βάζοντας τον εαυτό τους στη θέση του ελεγχομένου αφού άκουσαν μετ΄ επιτάσεως τους διοικητικούς του δήμου να λένε ότι θα γίνεται έλεγχος πάντα και παντού.
Οι διευθυντές των δημοτικών προχώρησαν σε παρατηρήσεις από την εμπειρία τους και είπαν ότι θα συνεργαστούν με τη νέα διοίκηση προς όφελος των μαθητών.

-Στη συνέχεια θα δείτε τα βίντεο από την συγκέντρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: