Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Το θέατρο του παραλόγου με τη μεταφορά των μαθητών / Κρύβονται πίσω από μεγάλα λόγια και επιστολές / Οι υπαίτιοι έχουν όνομα

Το θέατρο του παραλόγου είναι μια ενδιαφέρουσα κατηγορία για σκηνοθέτες και "ψαγμένους" ηθοποιούς και πολύ ειδικό κοινό. Ωστόσο, τελευταία βλέπουμε από τους Ημαθιώτες πολιτικούς να επιχειρούν να ερμηνεύσουν ρόλους στους οποίους αποτυγχάνουν παταγωδώς. Υποκρίνονται κακόγουστα ότι ενδιαφέρονται για προβλήματα των μαθητών, είναι έτοιμοι να κλάψουν κι όλας για το γεγονός ότι η... κυβέρνηση, την οποία στηρίζουν με νύχια και με δόντια, έκοψε την δωρεάν μετακίνησή τους.

Σήμερα το μεσημέρι είχαμε ακόμα μια κακόγουστη παράσταση όπου ο πρωταγωνιστής ήταν αφενός ο νέος νομάρχης Κ. Καλαϊτζίδης και συμπρωταγωνιστές όλοι όσοι μαζεύτηκαν στο γραφείο του για να διαμαρτυρηθούν δήθεν για την ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης αφενός και αφετέρου ορισμένοι του έδιναν ....συγχαρητήρια τόσο γιατί τους δέχτηκε (!) όσο και το ότι έκανε το αυτονόητο, ότι έστειλε επιστολές στα υπουργεία!!!

Το παράλογο δεν έχει όρια. Δεν έχει πάτο. Έδιναν συγχαρητήρια στον Καλαϊτζίδη γιατί έστειλε επιστολές στα υπουργεία και ..."καθάρισε". Το είπε εξ άλλου και ο ίδιος. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο, είναι εκτός αρμοδιότητάς μου η μεταφορά των μαθητών. 

Βέβαια, έριξε στο παρακαλετό τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ να μεταφέρει δωρεάν για ακόμα μια βδομάδα τους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Πλατέος και μετά ξανά από την αρχή. Ξανά θα καλούνται οι μαθητές να πληρώνουν για να πάνε στο σχολείο τους. Και όλοι θα έχουν κάνει το κομμάτι τους, θα έχουν βγει φωτογραφίες, θα έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους. Και οι μαθητές θα συνεχίσουν να πληρώνουν...

Για να τελειώνει το παραμύθι θα πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Υπάρχουν υπεύθυνοι για το χάλι αυτό και τους ξέρουμε όλοι. Η αιτία της εξαθλίωσης είναι η ασκούμενη πολιτική, η πολιτική των μνημονίων και της τρόικα. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου και όσοι βουλευτές στηρίζουν με την ψήφο τους αυτές τις πολιτικές έχουν την κύρια ευθύνη. Στην Ημαθία υπάρχουν τρεις βουλευτές της συγκυβέρνησης και έχουν ονοματεπώνυμο. Ας τα εκστομίσουν επιτέλους τόσο ο Νομάρχης Καλαϊτζίδης όσο και ο παριστάμενος στο γραφείο του αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας και αρμόδιος επί του τομέα παιδείας Ισ. Χαλκίδης.

Και στην τελική αν λυθεί άρον άρον το θέμα της μεταφοράς των μαθητών είναι φανερό ότι τα προβλήματα της εκπαίδευσης δεν τελειώνουν και είναι πάρα πολλά. Και οι υπαίτιοι είναι εδώ, ανάμεσά μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: