Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Ανακοίνωση - καταγγελία αιρετών ΠΥΣΔΕ Ημαθίας- Παραβιάζονται νομοθετικά κατοχυρωμένα δικαιώματα

Στην συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Ν. Ημαθίας που πραγματοποιήθηκε στις 23-10-2014 εκφράσαμε προς τη Διοίκηση την κατηγορηματική αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε προσπάθεια έχει ως σκοπό να μειώσει την ποιότητα της παρεχόμενης παιδείας στα σχολεία της Β/θμιας Εκπ/σης και να παραβιάσει νομοθετικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των συναδέλφων εξαιτίας κυρίως της αδυναμίας του...
Υπουργείου να καλύψει τις ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικό δυναμικό.  

Συγκεκριμένα καταγγείλαμε τα εξής:  
-Την ματαίωση λειτουργίας της τάξης Υποδοχής στο Εσπερινό Γυμνάσιο Βέροιας και τις οδυνηρές συνέπειες που αυτή συνεπάγεται στην ένταξη των μαθητών στη σχολική πραγματικότητα.  
-Την αφαίρεση των ωρών του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών από συναδέλφους ΠΕ04 σε σχολεία όπου υπάρχει έλλειψη εκπαιδευτικών του κλάδου αυτού.  
-Την μη κάλυψη των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό δυναμικό που υπάρχουν σε σχολεία του Νομού και την εξαντλητική πίεση από την πλευρά της διοίκησης για πλήρωσή τους με εξουθενωτικούς για τους εργαζόμενους όρους.  
-Την άρνηση υπογραφής από τον Υπουργό Παιδείας των αποφάσεων του ΚΥΣΔΕ που αφορούσαν συνταξιοδοτήσεις Συναδέλφων για σοβαρούς λόγους υγείας. 

Στη λογική αυτή δηλώσαμε ότι δεν θα συνεργήσουμε με κανένα τρόπο στην προσπάθεια αποδόμησης του Δημόσιου Σχολείου και στην ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων. 

Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Αιρετός ΠΥΣΔΕ ΗΜΑΘΙΑΣ 

Παντής Βαπτιστής,  Αναπλ. Αιρετός ΠΥΣΔΕ ΗΜΑΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: