Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Σε δύσκολο γρίφο η κατανομή στα δημοτικά σχολεία για τους Κυτούδη και Κιρκιλιανίδη / Υπέρογκες οι οφειλές

Μ. Κυτούδης - Γ. Κιρκιλιανίδης
Το ύψος των οφειλών των δημοτικών σχολείων του δήμου Αλεξάνδρειας προς τον ΟΤΕ είναι γύρω στα 75 χιλιάδες ευρώ. 
Το ακούσαμε με επίσημο τρόπο από τον πλέον αρμόδιο, τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην πρόσφατη συνεδρίαση που είχε με τους διευθυντές των σχολείων.
Το ύψος της οφειλής αυτής είναι τέτοιο που... κυριολεκτικά μπλοκάρει τις όποιες πρωτοβουλίες ήθελε να αναλάβει η νέα διοίκηση και να διαμορφώσει μια νέα πρακτική στη λειτουργία των σχολείων αναφορικά με τις λειτουργικές δαπάνες τους.

Τις μέρες αυτές ο Μ. Κυτούδης με τον αντιπρόεδρο της σχολικής επιτροπής Γ. Κιρκιλιανίδη σπάνε τα κεφάλια τους να διανείμουν ένα μικρό ποσό προς τα σχολεία και ψάχνουν να βρουν τον προσφορότερο τρόπο ώστε η κατανομή να γίνει με δίκαιο τρόπο και παράλληλα να δώσει την δυνατότητα να συνεχίσουν να λειτουργούν τα δημοτικά σχολεία. Το εγχείρημα είναι δύσκολο και λεπτό ταυτόχρονα και είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις και γκρίνιες.

Ωστόσο, αυτό που πρέπει να συμβεί και οι πληροφορίες λένε ότι θα συμβεί αφού αποτελεί ειλημμένη απόφαση, είναι να πληρωθούν όλα τα χρέη παρελθόντων ετών και να αρχίσει από μηδενική βάση η λειτουργία της σχολικής επιτροπής.

Τέλος, είναι εκτός πάσης λογικής να παίρνει ο δήμος Νάουσας με λιγότερα δημοτικά σχολεία διπλάσια περίπου κονδύλια από όσα παίρνει ο δήμος Αλεξάνδρειας. Αυτή η αντίφαση πρέπει να εκλογικευθεί και να δοθούν αντίστοιχα χρήματα στον δήμο Αλεξάνδρειας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: