Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

VIDEO / Γονείς Γυμνασίου Πλατέος: Στους δρόμους για δωρεάν μετακίνηση των μαθητών στο σχολείο /Τι έγινε σήμερα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συνέλευση των γονέων των μαθητών του Γυμνασίου Πλατέος που είχε ως μοναδικό θέμα συζήτησης τον προγραμματισμό των κινητοποιήσεών τους εν όψει της απαράδεκτης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί μετά την απόφαση της συγκυβέρνησης να κόψει τις δωρεάν μετακινήσεις των μαθητών από τα χωριά με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι γονείς είτε να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους είτε να πληρώνουν το λεοφωρείο που ως...
πέρσι τα μετέφερε δωρεάν.

Την κατάσταση περίεγραψε ο πρόεδρος του συλλόγου Μάκης Κοζίδης που αναφέρθηκε στο ιστορικο της επίσκεψης αντιπροσωπείας των γονέων στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κ. Καλαϊτζίδη και τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν κινητοποιήσεις που θα κλιμακωθούν ώστε να αναγκαστεί η πολιτεία να αλλάξει την απόφασή της.
Είπε ότι οι κινητοποιήσεις θα έχουν πανημαθιώτικο χαρακτήρα αφού θα δράσουν συντονισμένα σε όλο το νομό αρχής γενομένης από το μεσημέρι της Πέμπτης στη 1 μμ όπου θα διανείμουν φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς. Στο Πλατύ η κινητοποίηση θα γίνει έξω από το σχολικό συγκρότημα και θα έχει διάρκεια ως τις 2μμ.


Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του συλλόγου επισήμανε ότι ήδη υπάρχει ένα θερμό κλίμα στις τάξεις των μαθητών όπου υπάρχει η δυναμική της κατάληψης του σχολείου αν δεν προκύψουν καλά αποτελέσματα, αν δηλαδή δεν επικρατήσει η λογική και δεν υλοποιηθεί το αυτονόητο που είναι η δωρεάν μετακίνηση των μαθητών χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις.

Το λόγο πήρε και ο διευθυντής του σχολείου που αναφέρθηκε στις δικές του ενέργειες που άρχισαν από την περσινή χρονιά ακόμα και αποκάλυψε ότι είχε λάβει απανωτές διαβεβαιώσεις από στελέχη της Νομαρχίας Ημαθίας ότι δεν θα προκύψει κανένα πρόβλημα!!!

Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των γονέων όπου όμως διαφάνηκε μια τάση, ένα κλίμα αναμονής και ελπίδας μήπως συμβεί κάτι και αλλάξει η απόφαση των τεσσάρων υπουργών που υπέγραψαν αυτή την κατάπτυση ΚΥΑ που υποχρεώνει τους μαθητές των Λυκείων να περπατάνε κάθε μέρα δέκα χιλιόμετρα για να πάνε σχολείο είτε να πληρώνουν οι γονείς τους την μεταφορά.

Ως πρώτο βήμα αντίδρασης θα γίνει η διανομή φυλλαδίων το μεσημέρι της Πέμπτης και στη συνέχεια θα γίνει εκ νέου συνέλευση για να αποφασιστεί το επόμενο βήμα που όπως ακούστηκε ως πρόταση θα είναι η μαζική διαδήλωση στο κέντρο της Αλεξάνδρειας με κατεύθυνση το Δημαρχείο.

Σε επόμενη ανάρτηση θα έχουμε το βίντεο με την τοποθέτηση του προέδρου του συλλόγου γονέων, του διευθυντή του σχολείου καθώς και τοποθετήσεις γονέων

Δεν υπάρχουν σχόλια: