Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Στον ΕΛΓΑ Βέροιας ο Αγροτικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας - Τί απαντήσεις πήραν για βαμβάκι, μήλα κλπ

Μεσσαλάς Παν
Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι τη Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 αντιπροσωπία του συλλόγου βρέθηκε στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Βέροια προκειμένου να διευκρινιστούν θέματα που αφορούν τους συναδέρφους του Δήμου μας. 
Σε συγκεκριμένες ερωτήσεις μας πήραμε τις εξής απαντήσεις: 
Όσον αφορά στις πρόσφατες βροχοπτώσεις και για τις βαμβακοκαλλιέργειες, όσα αγροτεμάχια έχουν....
δηλωθεί έστω μία φορά δεν χρειάζεται να ξαναδηλωθούν, υπάρχει αναγγελία για τους παραγωγούς που δε πρόλαβαν τις προηγούμενες ημερομηνίες, έως 22 Νοεμβρίου μπορούν να κάνουν δηλώσεις ζημίας. 

Για το θέμα της επί τόπου εξέτασης των αγροτεμαχίων που δεν έχουν συλλεχθεί οι παραγωγές θα υπάρξει καινούργια συνάντηση έως τη Τρίτη 18/11. 

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν οι απαντήσεις των ενστάσεων για τις χαλαζοπτώσεις του 2013 (αναφερόμαστε στις ενστάσεις για τα άδικα πορίσματα κυρίως στη περιοχή της Μελίκης). 
Δυστυχώς ουδέν νεότερο ούτε από τα γραφεία του ΕΛΓΑ έχουμε για το αίτημα μας να αποζημιωθούν κατ εξαίρεση οι παραγωγοί μηλοειδών που πλήγηκαν από το μύκητα του φουζικλαδίου, θυμίζουμε ότι ο ΕΛΓΑ με έγγραφο του ζήτησε το αίτημα να συνοδεύεται από έκθεση αρμόδιου φορέα (ζητήσαμε, πήραμε και αποστείλαμε εκθέσεις από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και από το Περιφερειακό Κέντρο Ελέγχου Μακεδονίας ,τις οποίες κοινοποιήσαμε και σε όλους τους βουλευτές του νομού. 
Καμία εξέλιξη δεν υπήρχε μέχρι την ημέρα εκείνη για το θέμα της αποζημίωσης των ζαχαρότευτλων. 

 Για το Δ.Σ 
 Ο πρόεδρος 
 Μεσσαλάς Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: