Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Αναβλήθηκε η απόφαση για τον Βιολογικό της Μελίκης / Κλείνει η "γούρνα" δίπλα στο γήπεδο / Λεπτή η θέση της διοίκησης Γκυρίνη

Η φωτογραφία από τότε, που ο Δημητριάδης υπέγραφε την
σύμβαση για το έργο που δεν έγινε ποτέ
Αναβλήθηκε το θέμα της έγκρισης του έργου του Βιολογικού Καθαρισμού Μελίκης στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλεξάνδρειας που συνήλθε την Δευτέρα το μεσημέρι στο γραφείο του δημάρχου. Αιτιολογία για την αναβολή ήταν η απουσία του τέως δημάρχου Φ. Δημητριάδη που ως γνωστόν είναι αυτός που δρομολόγησε το όλο έργο που τελικά αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και ήδη έχει απενταχθεί το υποέργο που αφορά στην....
κατασκευή των δικτύων.
Το ζήτημα της κατασκευής του βιολογικού καθαρισμού αποτελεί ξεχωριστό υποέργο και βαρύνεται και αυτό με πλήθος καταγγελιών αναφορικά με την διαδικασία που ακολουθήθηκε για την ανάδειξη του αναδόχου. Του αναδόχου που κυριολεκτικά “καίγεται” για να πάρει το έργο αφού η έκπτωση που έδωσε ανέρχεται στο εξωφρενικό ποσοστό του 1%!!!

Η διοίκηση Γκυρίνη βρέθηκε πριν από έναν μήνα σε ένα δίλημμα. Έπρεπε να αποφασίσει αν θα συνεχίσει την διαδικασία που και η ίδια είχε καταγγείλει προεκλογικά ή αν θα καταγγείλει συνολικά το έργο και θα κινηθεί ώστε να διερευνηθεί δικαστικά το θέμα. Τελικά, η διοίκηση επέλεξε να συνεχίσει την διαδικασία της δημοπρασίας του βιολογικού καθαρισμού με την αιτιολογία ότι θα αποτελέσει “γέφυρα” για να διεκδικηθεί από το “νέο ΕΣΠΑ” η χρηματοδότηση των δικτύων της Μελίκης.
Βέβαια, αυτό πρακτικά σημαίνει δίνεται άφεση αμαρτιών στα όσα έγιναν και θα ανατεθεί ένα έργο, αυτό του βιολογικού καθαρισμού, στον μοναδικό κατασκευαστή που έμεινε στην διαδικασία της δημοπρασίας.

Τελικά, η προχτεσινή εξέλιξη με την αναβολή του θέματος στέλνει την τελική απόφαση για τον άλλο μήνα εκτός κι αν συγκληθεί πιο νωρίς η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αλεξάνδρειας. Πρέπει, κλείνοντας, να σημειώσω ότι πολύ χαρακτηριστική ήταν η αποστροφή του δημάρχου Π. Γκυρίνη στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου απευθυνόμενος στον Φ. Δημητριάδη που είπε ότι “βλέπω μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά σας κ. Δημητριάδη για το συγκεκριμένο έργο ενώ δεν είδα να σας απασχολεί το θέμα των σκουπιδότοπων που σταμάτησε”. Η αιχμή ήταν σαφής και ενώ όλοι περιμέναμε αντίδραση εκ μέρους του τέως δημάρχου επικράτησε σιγή ιχθύος....

Τέλος, αλλά όχι έσχατο, πρέπει να πούμε ότι ήδη σήμερα πήγαν μηχανήματα χωματουργικά στην γνωστή "γούρνα" που άνοιξε η διοίκηση Δημητριάδη προεκλογικά δίπλα από το γήπεδο στη Μελίκη και άρχισε να την μπαζώνει όπως είχε δεσμευτεί δημόσια η διοίκηση Γκυρίνη. Και αμέσως θυμήθηκα την περιβόητη δήλωση του τέως αντιδημάρχου της περιοχής Βενιόπουλου ότι "το έργο άρχισε κόντρα στις Κασσάνδρες που έλεγαν ότι δεν θα αρχίσει".
Και ούτε μια συγνώμη από κανέναν για όλο αυτό το μπάχαλο

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω πως ο Δήμαρχος και η Διοίκηση γενικά είναι ανακόλουθη στο συγκεκριμένο θέμα. Αυτό το έργο είναι για τον κ Εισαγγελέα και για τον κ Ρακιτζή, και όχι για να εκτελεσθεί και να δώσει άφεση αμαρτιών σε τόσες παρανομίες που έγιναν τόσο στο στάδιο σύνταξης τις μελέτης αλλά και στη συνέχεια στο στάδιο των δημοπρασιών . Ήταν τέτοια η προχειρότητα που ο ανάδοχος δικαιώθηκε ,το έργο απεντάχθη και ο Δήμος τώρα είναι υποχρεωμένος να καταβάλει στον εργολάβο αποζημίωση αρκετών χιλιάδων ευρώ. Εάν συνεχιστεί το υποέργο του βιολογικού καθαρισμού στην Μελίκη, θα αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία να κατασκευάζεται πρώτα ο βιολογικός και μετά τα δίκτυα!! Το χειρότερο όλων αυτών βέβαια είναι ότι ΕΑΝ και ΟΤΑΝ τεθεί σε λειτουργία το συγκεκριμένο έργο θα είναι εντελώς ασύμφορο και ζημιογόνο και θα επιβαρύνει την ΔΕΥΑΛ όπως και αυτό του πρώην Δήμου Πλατέως, δεδομένου ότι και τα δύο δίκτυα αφορούν αποκλειστικά τις τοπικές κοινωνίες τις Μελίκης και του Πλατέως που λόγω των μικρών πληθυσμών , και των ολίγων συνδέσεων το κόστος λειτουργίας θα είναι δυσβάστακτο. Εάν όμως η δύο συγκεκριμένες μελέτες περιελάμβαναν και τα όμορα χωριά τότε και το κόστος θα ήταν μικρότερο αλλά και όλοι οι κάτοικοι θα απολάμβαναν το αγαθό τις αποχέτευσης. Και το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί δεν προτιμήθηκε αυτή η λύση? Τι θα γίνει δηλαδή σε κάθε χωριό θα κάνουμε και ένα βιολογικό? Η μήπως θα εξακολουθήσουμε το αλήστου μνήμης χουντικό Ασλανίδη που έλεγε κάθε χωριό και στάδιο, κάθε χωριό και γυμναστήριο!!! Πιστεύω πως η Διοίκηση του Δήμου θα πράξει αυτό που εξυπηρετεί την διαφάνεια και το συμφέρων τόσο του Δήμου όσο και των πολιτών, και όχι το κουκούλωμα και την άφεση αμαρτιών στο Δημητριάδη και στους περί αυτών.

Ανώνυμος είπε...

Πλατέος και όχι Πλατέως.
Στους περί αυτόν και όχι στους περί αυτών .
Είναι τόσο απλά ,γιατί να τα περιπλέκουμε ;