Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ροδακινιές και ακτινιδιές στεγνώνουν στην Μελίκη από το νερό στις φάρμες

Μεγάλο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν δεκάδες αγρότες της περιοχής της ενότητας Μελίκης και ειδικότερα στα χωριά Αγία Τριάδα, Νέο Πρόδρομο και ευρύτερα, που ως γνωστόν επλήγησαν από τις πρόσφατες νεροποντές και τα χωράφια τους κράτησαν νερό. Ως αποτέλεσμα αυτής της νεροποντής έχουν παρατηρηθεί ζημιές στο ριζικό σύστημα των ροδακινιών αλλά και των ακτινιδιών χωρίς οι....
αγρότες να μπορούν να αντιδράσουν.
Παρότι πέρασε ένα εικοσαήμερο από τις έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή αυτή τα νερά δεν έχουν απορροφηθεί εντελώς και αυτό οφείλεται εκτός των άλλων και στο γεγονός ότι τα στραγγιστικά κανάλια είτε έχουν κλείσει με παρεμβάσεις των ιδιοκτητών των χωραφιών είτε γιατί δεν έχουν καθαριστεί σχεδόν ποτέ.
Το πρόβλημα είναι πλέον εμφανές και προκαλεί έντονη ανησυχία στους αγρότες που κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα αφού δεν ξέρουν πως να αντιδράσουν αλλά παράλληλα αγνοούν και το αν πρόκειται να αποζημιωθούν για την ζημιά αυτή.
Από την πλευρά του δήμου Αλεξάνδρειας το ρεπορτάζ λέει ότι ήδη έχουν ενημερωθεί για το πρόβλημα και δρομολογούν τις κινήσεις τους που εκ των πραγμάτων είναι περιορισμένες πλην όμως επιβάλλονται διότι θα προκληθεί κοινωνικό πρόβλημα στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: