Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Η φαυλότητα της διοίκησης Δημητριάδη έφτανε και ως τις σχολικές καθαρίστριες / Δούλευε η νύφη συμβούλου και αποκλείονταν πάμφτωχες γυναίκες

Δημ. Συρόπουλος
Με αφορμή μια ερώτηση που έγινε χτες στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας ακούστηκε μια σκληρή αλήθεια, μια αλήθεια που αποδεικνύει το φαύλο καθεστώς που επικρατούσε και ίσως επικρατεί ακόμα σε πολλούς ΟΤΑ.
Η ερώτηση έγινε από τον σύμβουλο της μειοψηφίας Κ. Παράσχου που ενδεχομένως θέλησε να "πουλήσει" εκδούλευση σε έναν πολιτικό του φίλο κατέληξε σε μια απάντηση άκρως αποκαλυπτική από το στόμα του προέδρου της...
σχολικής επιτροπής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ρώτησε λοιπόν ο Κ. Παράσχου αν η νέα διοίκηση του δήμου λειτούργησε με εκδικητικότητα και δεν προσέλαβε μια καθαρίστρια στο ΕΠΑΛ. Ανέφερε μάλιστα και το όνομα της καθαρίστριας οπότε όλοι μάθαμε ότι αναφέρεται σε μια κυρία  που όλως τυχαίως είναι νύφη του απελθόντος προέδρου της σχολικής επιτροπής και σύζυγος υποψηφίου συμβούλου του απελθόντος δημάρχου.

Και μετά από αυτές τις συμπτώσεις ακούσαμε το εξής. Ο Δ. Συρόπουλος είπε ότι η συγκεκριμένη κυρία δεν προσλήφθηκε φέτος διότι η φορολογική της δήλωση ήταν πάνω από 21 χιλιάδες ευρώ ενώ όλες οι άλλες αιτήσεις που έγιναν είχαν εισόδημα από χίλια έως και πέντε χιλιάδες ευρώ. Τουτέστιν, η απόφαση ήταν ορθή και αφού το μόνο κριτήριο είναι το εισοδηματικό και η οικογενειακή κατάσταση.

Ωστόσο, αυτό που δεν ακούστηκε είναι ότι η συγκεκριμένη εργαζόμενη που δεν προσλήφθηκε έχει κατοχυρώσει μόρια προϋπηρεσίας σε μια θέση που κακώς δούλευε αφού κάποιες άλλες εργαζόμενες πιο φτωχές κόβονταν. 
Η αδικία διορθώθηκε και η αλήθεια ακούστηκε. Μένει να ακουστούν και τα υπόλοιπα που είναι επίσης σοβαρά και επιτέλους θα πρέπει να τα μάθουν οι δημότες που απαιτούν διαφάνεια και ισότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: