Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Έπραξαν το αυτονόητο / Προστάτευσαν την Μελίκη, τον εαυτό τους και το δημόσιο συμφέρον / STOP στον Βιολογικό του 1,17%

Παν. Γκυρίνης
H διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας έπραξε το αυτονόητο, ακύρωσε το διαβόητο έργο της κατασκευής του Βιολογικού Καθαρισμού Μελίκης. Ενός έργου που απασχόλησε την τοπική κοινωνία για τα όσα μεσολάβησαν πριν αναδειχτούν οι εργολήπτες, οι εργολάβοι. Οι εργολάβοι που στον τμήμα της κατασκευής των δικτύων ήδη έχουν φύγει καταγγέλοντας την μελέτη και δικαιωμένοι όντας διεκδικούν να εισπράξουν πολλά χιλιάρικα ευρώ χωρίς να.... ρίξουν ούτε μια τσαπιά και ο έτερος εργολάβος του Βιολογικού περίμενε να πάρει το έργο με έκπτωση μόλις 1,17%!!!
Όλα αυτά τα τόσο δυσώδη είχαν καταγγελθεί κατ΄ επανάληψη τόσο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο όσο και κατά την προεκλογική περίοδο.

Λίγο πριν τις εκλογές, δίπλα στη
γούρνα, καμάρωναν εργολάβοι και πρώην
διοικούντες
Η διοίκηση Γκυρίνη ταλαντεύτηκε ευρισκόμενη ενώπιον της κατάστασης που κληρονόμησε από την διοίκηση Δημητριάδη. Είχε να επιλέξει μεταξύ του να χαθεί το έργο είτε να το ακυρώσει η ίδια αρνούμενοι να νομιμοποιήσει μια διαδικασία διάτρητη και κυρίως ατελέσφορη.
Ο δήμαρχος τελικά επέλεξε να συμβαδίσει με τα όσα προεκλογικά έλεγε. Ζύγισε τα πράγματα και επέλεξε το αυτονόητο. Ότι δηλαδή δεν έχει κανέναν λόγο να ταυτιστεί με την διοίκηση Δημητριάδη που έφερε σε προφανές αδιέξοδο την υπόθεση της αποχέτευσης της Μελίκης.

Η χτεσινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Αλεξάνδρειας είναι κορυφαίας σημασίας τόσο από πολιτικής όσο και οικονομικής άποψης. Στο επίπεδο της πολιτικής η νέα διοίκηση δείχνει εμπράκτως ότι κόβει κάθε δεσμό ή επαφή με τα θολά πεπραγμένα των παρελθόντων ετών και ότι βαδίζει σε νέους δρόμους. Στο οικονομικό επίπεδο είναι σαφές και αυταπόδεικτο ότι ένα τέτοιο έργο δεν μπορούσε να λειτουργήσει ανταποδοτικά σε επίπεδο Μελίκης και είτε θα πλήρωναν υπέρογκα χρήματα οι ντόπιοι είτε θα επιβαρύνονταν ακόμα περισσότερο οι δημότες συνολικά. Είναι προφανές ότι το νέο δίκτυο της εκείθεν του Αλιάκμονος περιοχή πρέπει να περιλαμβάνει όλη την περιοχή και όχι ένα τμήμα της.

Τέλος, η διοίκηση Γκυρίνη έχασε μια σπουδαία ευκαιρία προ εικοσαημέρου στην Μελίκη. Τότε που συγκεντρώθηκαν πάνω διακόσιοι πολίτες στο δημαρχείο και συμμετείχαν ως κομπάρσοι στο σόου του αντιδημάρχου Ισ. Χαλκίδη. Τότε η διοίκηση έπρεπε να θέσει το ζήτημα του Βιολογικού αλλά και του δικτύου και να ζητήσει από τους κατοίκους να αποφασίσουν αφού πρώτα ενημερωθούν εξαντλητικά. Τώρα, η διοίκηση θα βρεθεί αντιμέτωποι με την προσπάθεια, την απέλπιδα προσπάθεια του Δημητριάδη και των συνεργατών του που θα επιχειρήσουν να πείσουν τους κατοίκους της Μελίκης ότι η νέα διοίκηση δεν τους σκέφτεται και δεν τους σέβεται κλπ κλπ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θυμάστε την προεκλογική συγκέντρωση στη Μελίκη για το θέμα αυτό με Μπρουσκέλη και Τασιόπουλο? Ε λοιπόν αυτή η απόφαση είναι με συνταγή Τασιόπουλου. Κρίμα Πάνο δεν έχεις δική προσωπικότητα?