Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

VIDEOS και PHOTOS / Διαμαρτυρία σχολικών φυλάκων στον Κυρ. Μητσοτάκη / Ούτε να τους κοιτάξει καταδέχτηκε / Συνθήματα και ...απόντες

Μερικές δεκάδες σχολικών φυλάκων που βρίσκονται σε καθεστώς απόλυσης με μια δεκάδα διαθέσιμων εκπαιδευτικών βρέθηκαν σήμερα το....
μεσημέρι έξω από το ξενοδοχείο όπου θα μιλούσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης. Θα  μιλούσε ως κεντρικός προσκεκλημένος της ΝΟΔΕ Ημαθίας της ΝΔ για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.

Οι διαμαρτυρόμενοι από νωρίς πληροφορήθηκαν από τους αξιωματικούς της αστυνομίας ότι είναι ανεπιθύμητοι στην αίθουσα της εκδήλωσης. Τους το είχαν επισημάνει τα στελέχη της ΝΟΔΕ Ημαθίας διότι προφανώς δεν ήθελαν να χαλάσει το επίπλαστο κλίμα ευφορίας μεταξύ των λιγοστών μελών και οπαδών που συγκεντρώθηκαν/

Οι σχολικοί φύλακες με τους διαθέσιμους εκπαιδευτικούς αντέδρασαν ήπια και προχώρησαν λίγο πιο μπροστά ώστε να βρεθούν δίπλα από την κεντρική είσοδο, από όπου θα περνούσε ο υπουργός. Η αστυνομική δύναμη ήταν μεγαλύτερη από τους διαμαρτυρόμενους και το άγχος τους εμφανές. Η εντολή ήταν ρητή: κανένα επεισόδιο εις βάρος του Μητσοτάκη.

Το αυτοκίνητο που έφερε τον υπουργό έφτασε γύρω στις 12:30 και αμέσως εμφανίστηκε ο υπουργός με ένα χαμόγελο ειρωνικό και αμήχανο θα έλεγα και με βήμα ταχύ και χωρίς να στρέψει ούτε για μια στιγμή το κεφάλι τους προς την συγκέντρωση των φυλάκων πήγε κατευθείαν στην κεντρική είσοδο όπου τον περίμεναν τα στελέχη της ΝΔ στην Ημαθία. Τους χαιρέτισε γρήγορα- γρήγορα και πήγε στην αίθουσα για την ομιλία του.

Οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν. Τα συνθήματά τους έγιναν πιο βροντερά. Ματαίως περίμεναν ότι ο υπουργός των απολύσεων θα τους συναντούσε και ότι θα του εξέθεταν τα αιτήματά τους.

Αυτό όμως που έκανε αλγεινή εντύπωση ήταν η παντελής απουσία της οργανωμένης αριστεράς από την συγκέντρωση. Ούτε ένα στέλεχος τόσο του ΚΚΕ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ δεν έδωσε το "παρών" στην συγκέντρωση. Προφανώς δεν την αξιολόγησαν.
Στην συγκέντρωση ήταν παρόν και συμπαραστάθηκε συμβολικά ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας Αλέκος Μόσχος

Δείτε τα βίντεο καθώς και τις φωτογραφίες από την σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας.



























Δεν υπάρχουν σχόλια: