Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

17 υποψήφιοι ΣΥΡΙΖΑ από τη Βέροια / Από στρατηγούς (σ.σ Πασόκους) χορτάσαμε, λέει ο Χατζησάββας

Χατζησάββας: Από στρατηγούς....
Η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Βέροιας συνεδρίασε προχτές με μοναδικό αντικείμενο την υποβολή υποψηφιοτήτων για το χρίσμα του υποψήφιου βουλευτή. Υποβλήθηκαν δεκαοχτώ αιτήσεις εκ των οποίων αρκετές είναι αυτές που ονομάζονται "πασοκογενείς".
Από τους 18 υποψήφιους που μετά την αποχώρηση Καφτεράνη έμειναν 17, οι επτά δεν προέρχονται από τα μέλη ή τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ με πιο....
τρανταχτή υποψηφιότητα αυτή του εν ενεργεία δημοτικού συμβούλου και προέδρου του σώματος του δήμου Βέροια, του Τηλέμαχου Χατζηαθανασίου!
Ο πρόεδρος του συμβουλίου που εκλέχτηκε με την στήριξη του  ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ είναι προφανές ότι πήρε από ψηλότερα το "πράσινο" φως και υπέβαλε αίτηση.
Επίσης, ένας ακόμα εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη της πλειοψηφίας, ο Γ. Κακάρης, διεκδικεί το χρίσμα του υποψήφιου βουλευτή.
Και οι δυο πάντως, αν επιλεγούν, θα πρέπει να απαντήσουν στο αυτονόητο ερώτημα που είναι απλό: Πως είναι δυνατόν να μην παλεύουν προ τετραμήνου ως υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Βέροιας και μάλιστα να βρίσκονται σε ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο και τώρα να θέλουν να συνταχτούν με τον εν λόγω κομματικό σχηματισμό;

Και οι δυο περιπτώσεις προκάλεσαν διάφορες συζητήσεις και μουρμούρες που έφτασαν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για παράδειγμα το μέλος της ΝΕ Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Χατζησάββας γράφει στον "τοίχο" του σχετικά τα εξής καυστικά:
Το γεγονός ότι δύο δημοτικοί σύμβουλοι εκλεγμένοι με την παράταξη που στήριξε το ΠΑΣΟΚ στη Βέροια στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές σήμερα κατέθεσαν την υποψηφιότητα τους για τις βουλευτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΣΎΡΙΖΑ δε συνιστά διεύρυνση αλλά αμετροέπεια και πολιτικό τυχοδιωκτισμό. 

Είναι ένα πολιτικό προσωπικό που πιστά ή με επιμέρους διαφωνίες υπηρέτησε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τις μνημονιακες πολιτικές και που αντιλαμβάνεται την οποία πολιτική του μετατόπιση μόνο από τη θέση του επικεφαλής (πχ στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές) ή από θέσεις υψηλής ευθύνης (βουλευτικές εκλογές σήμερα). 
Επειδή δεν διακατέχομαι από ιδιοκτησιακές αντιλήψεις, αντιθέτως είμαι πολέμιος τους, με το καλό να ορίσουν στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά από θέσεις απλών "στρατιωτών" στη μάχη για την ανατροπή. 
Από "στρατηγούς" χορτάσαμε... 

Νισάφι...

Οι ενδιαφερόμενοι που υπέβαλλαν αίτηση να γίνουν υποψήφιοι βουλευτές στην οργάνωση της Βέροιας είναι:
Νίκος Ηλιάδης 
Κική Σιδηροπούλου
Αγγελής Βασίλης,  
Γεωργιάδης  Γρηγόρης,  
Κάκαρης Γιώργος,  
Κοντογιαννίδης Παύλος,  
Κωνσταντινόπουλος Βασίλης,  
Κωστόπουλος Τάσος,  
Αμετανόητος ο Χαμπίδης
ξαναδοκιμάζει την τύχη του
Ντίνας Χάρης,  
Ουρσουζίδης Γιώργος,  
Παπαγιαννούλη Εύη,  
Σαράντη Βαρβάρα,  
Τουτουντζίδου Μαριάνθη,  
Τσιφρίδης Ηλίας,  
Χαμπίδης Δημήτρης,  
Χατζηαθανασίου Τηλέμαχος. 

Την Τρίτη θα ακολουθήσει το δεύτερο στάδιο της επιλογής με ψηφοφορία στα γραφεία του κόμματος στα τρία αστικά κέντρα του νομού. 
Στην ψηφοφορία το κάθε μέλος θα έχει δικαίωμα να επιλέξει από την λίστα των 17, δύο υποψήφιους που είναι μέλη του κόμματος κι έναν υποψήφιο που δεν είναι μέλος. 
Από τη διαδικασία αυτή θα προκύψει ένας κατάλογος 12 ονομάτων που θα αποσταλεί στην ΚΕ του κόμματος. 
Από τους 12 θα επιλεγούν υποχρεωτικά τέσσερις τουλάχιστον που θα περιληφθούν στο ψηφοδέλτιο, καθώς η ΚΕ έχει το δικαίωμα να περιλάβει δυο υποψήφιους της δικής της επιλογής οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στις προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: