Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Πλήρης πολιτική και ηθική κάλυψη Αλεξόποπουλου σε Βασ. Μιχαλακάκη για ΕΔΑΝΑΛ / Ο "μεγάλος ασθενής" ήταν άλλος...

Νίκος Αλεξόπουλος   - Βασίλης Μιχαλακάκης
H χτεσινή τοποθέτηση του αντιδημάρχου Οικονομικών του δήμου Αλεξάνδρειας ήταν εμπεριστατωμένη αφού χρησιμοποίησε αριθμούς, στοιχεία που άντλησε από την Οικονομική υπηρεσία του δήμου και τους λογιστές της. Επίσης, στοιχεία πήρε και από τον λογιστή της ΚΕΔΑ αφού η συγκεκριμένη επιχείρηση έγινε αντικείμενο συζήτησης και προστριβών μεταξύ των.... παρατάξεων και κυρίως μεταξύ της νυν και τέως διοίκησης.

Ο Νίκος Αλεξόπουλος ανέγνωσε έναν κατάλογο οφειλών του συνόλου των δημοτικών επιχειρήσεων που προήλθαν από τους τέσσερις πρώην δήμους που συνενώθηκαν και συγκρότησαν τον "καποδιστριακό" πλέον δήμο της Αλεξάνδρειας.

Αυτό που όλοι ακούσαμε μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων ήταν εκκωφαντικό. Το συντριπτικό ποσοστό των οφειλών της ΚΕΔΑ προέρχεται από τον πρώην δήμο Πλατέος και μάλιστα σε ένα ποσοστό που αγγίζει το 67%!!!
Από την ΕΔΑΝΑΛ για την οποία τόσος λόγος έγινε στο πρόσφατο παρελθόν το χρέος που μεταφέρθηκε είναι μόλις το 5% του συνολικού χρέους.

Αμέσως μόλις ανέγνωσε τα στοιχεία αυτά ο αντιδήμαρχος Αλεξόπουλος σχολίασε "μόλις το 5% έφερε ο μεγάλος ασθενής", αναφερόμενος ευθέως στην προεκλογική καμπάνια του τέως δημάρχου Δημητριάδη στις εκλογές του 2010 όταν έλεγε σε κάθε συγκέντρωση ότι ο μεγάλος ασθενής είναι ο δήμος Αλεξάνδρειας και η ΕΔΑΝΑΛ.

Η επισήμανση αυτή του αντιδημάρχου Ν. Αλεξόπουλου εκτός όλων των άλλων ερμηνεύτηκε ως απόλυτη κάλυψη στον παλιό πρόεδρο της ΕΔΑΝΑΛ Βασίλη Μιχαλακάκη. Μια κάλυψη που την έχει τόσο ανάγκη διότι κατά καιρούς έχει δεχτεί επιθέσεις χωρίς μέτρο και όριο, χωρίς στοιχεία και αποδείξεις. Ο Ν. Αλεξόπουλος κάλυψε απόλυτα τον κ. Μιχαλακάκη και είναι πλέον σαφές ότι αυτή η επιλογή του θα γίνει αντικείμενο σχολιασμών και ...επιλογών

5 σχόλια:

Nikos Lioliopoulos είπε...

Διαγωνισμός...ασθενών. Κανένας υγιής υπήρξε τελικά;

Ανώνυμος είπε...

Μού άρεσε η τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ Αλεξόπουλου διότι απεδείχθη ότι ασχολήθηκε με τα οικονομικά τόσο του Δήμου όσο και τις ΚΕΔΑ και των άλλων Δημοτικών επιχειρήσεων που προέκυψαν από την συγχώνευση. Τα στοιχεία που ανέφερε αποτέλεσμα μελέτης και τεκμηρίωσης. Όμως κατά την ταπεινή μου γνώμη τα όσα αναφέρθησαν είναι τραγικά και δεν μπορούν να εξαντληθούν μόνο με τις αναφορές σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο. Η κακοδιαχείριση τόσο του Δήμου αλλά και των Δημοτικών επιχειρήσεων είναι κραυγαλέα. Επομένως θα πρέπει να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος από ελεγκτές τις Δημόσιας Διοίκησης το αποτέλεσμα αυτών να τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο , η όπου αλλού χρειαστεί για τυχόν καταλογισμό ευθυνών. Δεν μπορεί οι πολίτες να πληρώνουν τα σπασμένα τις κάθε ανίκανης Διοίκησης.

Ανώνυμος είπε...

ο 9.35 εχει δικιο. ολα στο φως απο ελεγκτές τις Δημόσιας Διοίκησης και στον τάκο όσοι έβαλαν το χέρι στο μέλι.
δημαρχε, ειναι ωρα πια!

Ανώνυμος είπε...

Ο αναμάρτητος υμών πρώτος βαλέτω λίθον επ’ αυτήν
Εαν είσαι εσυ Αλεξοπουλε ο αναμάρτητος ριχτον. Αλλα κουκουλα βγαζει το θεμα και η διαφανεια ηταν το συνθημα σας. Το συμπερασμα που βγαζω ειναι : να φυλαξουμε τους φιλους , γνωστους ή οτι αλλο θες Αλεξοπουλε και ποιος ΜΠΙΠ. Η λεξη διαφανεια της προεκλογικης εκστρατειας σας, Σου λεει κατι? Σιγα μην σε λεει.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που όλοι ακούσαμε μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων ήταν εκκωφαντικό. Το συντριπτικό ποσοστό των οφειλών της ΚΕΔΑ προέρχεται από τον πρώην δήμο Πλατέος και μάλιστα σε ένα ποσοστό που αγγίζει το 67%!!!

Και τι θα κάνεις για αυτό? Θα κάνεις κάτι ή τα λες για να λες. Ολοι ξέρουν ότι υπάρχουν πολλές μαύρες σελίδες στην προηγούμενη διοικηση. Θα βάλεις εισαγγελέα ? Χλωμό το βλέπω. Αρα? Ολοι φίλοι και όλοι καλά. Ο λαός που σας ψήφισε πιστεύω να ξέρετε τι θέλει. Τι φοβάστε ρε? Κάντε τα αυτονήτα και η άλλη εκλογική διαδικασία δικιά σας απο τώρα.