Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Σε ρύθμιση με τον ΟΤΕ η οφειλή των δημοτικών σχολείων Αλεξάνδρειας/ Απόφαση της Σχολ. Επιτροπής

Μ. Κυτούδης, Δημ. Ράπτης
Αυτή την ώρα συνεδριάζει η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του δήμου Αλεξάνδρειας και ο πρόεδρός της Μόσχος Κυτούδης ενημερώνει τα μέλη της σχετικά με την οικονομική της κατάσταση και τα υπέρογκα χρέη που έχει κληρονομήσει από την προηγούμενη διοίκηση.
Κατ΄ αρχάς η Επιτροπή έκανε... αποδεκτές δυο αποδοχές κονδυλίων από την κεντρική εξουσία για την πληρωμή σχολικών καθαριστριών και τροχονόμων και στη συνέχεια άρχισε μια συζήτηση για τον τρόπο της ρύθμισης των οφειλών κυρίως προς τον ΟΤΕ που η οφειλή ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Σε παρέμβασή του ο Χρήστος Αλευράς, δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής επισημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσει η καταγγελειολογία και αν έχει βρεθεί οτιδήποτε μεμπτό να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Κυτούδης είπε ότι αν θα παραπεμφθούν ή όχι τα περιστατικά αυτά στην δικαιοσύνη δεν θα πάρει μόνος του την απόφαση αλλά συλλογικά ως Σχολική Επιτροπή και ως δημοτικό συμβούλιο.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δημ. Ράπτης προτείνει στο σώμα ότι πρέπει να προχωρήσει σε ρύθμιση της οφειλής με συγκεκριμένο τρόπο που ήδη έχει συζητηθεί με τον Οργανισμό και ζητάει την έγκρισή της.
Από την πλευρά της η Επιτροπή συμφωνεί προς την κατεύθυνση αυτή και επιπροσθέτως ο κ. Αλευράς σχολιάζει ότι "διαχειριζόμαστε την φτώχεια μας, το πρόβλημα ουσίας είναι η ελλιπής χρηματοδότηση εκ μέρους του κράτους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: