Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Εκτός από το καταστατικό υπάρχουν "μέσον", "βύσμα", "άκρες" για το ψηφοδέλτιο; Πολλές οι φήμες που κυκλοφορούν

Η διαδικασία της συγκρότησης των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εξέλιξη αφού ήδη άρχισαν να κατατίθενται οι υποψηφιότητες που θα αξιολογηθούν από την αρμόδια επιτροπή της Αθήνας και σε συνδυασμό με τις συμμαχίες που θα κάνει το κόμμα θα ανακοινώσει και τους δικούς του υποψήφιους.
Πρέπει να σημειωθεί ότι και στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και σε όλα τα κόμματα, εκτός από τις διαδικασίες που προβλέπει το.... καταστατικό για την στελέχωση των ψηφοδελτίων, ακολουθούνται και άλλες μέθοδοι για την πολυπόθητη θέση.

Οι δρόμοι αυτοί που ακολουθούν διάφορα στελέχη και προσωπικότητες είναι πλέον κλασσικοί και παγκοίνως γνωστοί. Χρησιμοποιούνται παλιές και νέες γνωριμίες, ισχυρές φιλίες, κομματικές εντάξεις, σχέσεις παντός τύπου με ισχυρά στελέχη που συζητούνται στα κομματικά γραφεία με γελάκια και σχόλια κλπ κλπ.

Στην Ημαθία τα γεγονότα που έχουν επισυμβεί το προηγούμενο διάστημα είναι λίγο πολύ γνωστά. Η προοπτική ότι οι εκλογές πλησιάζουν έκανε πολλούς να ανασκουμπωθούν και να αρχίσουν έναν αγώνα δρόμου ώστε να εξασφαλίσουν ένα προβάδισμα για να χριστούν υποψήφιοι. Άρχισαν τα τηλεφωνήματα και τις επαφές με γνωστούς και κομματικά στελέχη και παράλληλα άρχισαν να διαδίδουν στον κόσμο, στις τοπικές κοινωνίες, ότι έχουν εξασφαλίσει το χρίσμα.

Γικόνογλου - Κουρουμπλής
Τέτοια παραδείγματα έχω υπόψην μου αρκετά και μάλιστα το ένα και πιο χαρακτηριστικό είναι πολιτικός που προέρχεται από άλλον πολιτικό χώρο με "βεβαρυμένο" πολιτικό μητρώο διαδίδει στους πολιτικούς του φίλους ότι "εγώ έχω εξασφαλίσει την ένταξή μου στο ψηφοδέλτιο από την Αθήνα. Είναι τελειωμένο". Και για να γίνει και πιο πιστευτός ο ισχυρισμός αναφέρει και συγκεκριμένα υψηλά ιστάμενα πολιτικά και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Και επειδή όλοι καταλάβατε σε ποιον αναφέρομαι γράφω και το όνομά του. Είναι ο Θαν. Γικόνογλου, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας.

Παρόμοιες πληροφορίες διακινούνταν εδώ και καιρό και για ακόμα μια περίπτωση, που όμως διαφέρει ριζικά από την προηγούμενη. Η συγκεκριμένη περίπτωση αφορά στην Ξ. Καρανίκα, γνωστό πρόσωπο στην εσωκομματική κοινωνία του ΣΥΡΙΖΑ, που κατάγεται μεν από την περιοχή της Αλεξάνδρειας αλλά τα τελευταία είκοσι χρόνια ζει στην Θεσσαλονίκη. Παρ΄ όλα αυτά ήταν υποψήφια και στις τελευταίες εκλογές και μάλιστα στις εκλογές του Μαΐου είχε εκλεγεί αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε έδρα στην Ημαθία που όμως απώλεσε στις εκλογές του Ιουνίου.
Η Καρανίκα λοιπόν, έλεγαν οι φήμες ότι, ενώ είχε δηλώσει σε φίλους και γνωστούς της ότι δεν την ενδιαφέρει πλέον η ένταξή της στα ψηφοδέλτια μετέβαλλε άποψη και καλοβλέπει μια πιθανή εκλογή της αφού όλοι ξέρουν ότι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ θα αποφέρει τουλάχιστον τρεις έδρες.

Η ίδια δεν ήταν παρούσα στην συνεδρίαση της οργάνωσης της Αλεξάνδρειας στις αρχές της βδομάδας πλην όμως την πρότεινε για υποψήφια βουλευτίνα ένα μέλος, η κ. Τσιλιμίγκρα, με την οποία διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις πολλά χρόνια τώρα.
Αν η Καρανίκα συνέχιζε να έχει την ίδια άποψη ότι δηλαδή δεν θα ασχοληθεί εκ νέου τις εκλογές τότε ως στενή της φίλη που είναι η Χρ. Τσιλιμίγκρα θα το γνώριζε και δεν θα την πρότεινε να είναι υποψήφια....

Τέλος, πριν από λίγες ώρες δέχτηκα μια πληροφορία από αξιόπιστη πηγή που ισχυρίστηκε ότι ήδη το όνομα της Καρανίκα είναι στάνταρ μέσα στο ψηφοδέλτιο με εντολή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. 
Εγώ απλά το καταγράφω ως οφείλω και λέω ότι σε λίγες μέρες θα τελικά θα δείξει τί από όλα τα παραπάνω ισχύει...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή με το ζόρι θα μού κάνουν να μην ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ με αυτά τα καραγκιοζιλίκια. Είναι δυνατόν ο Θανάσης Γκιόνογλου να είναι υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ? Θα είναι πράξη αυτοκτονίας.

Ανώνυμος είπε...

Όπα η ξανθούλα που πήρε καμια κατοστή ψήφους στις δημοτικές και έχει βύσμα στην αθήνα για βουλεύτρια να ούμε.
για αυτό ο καρανίκας εγινε ντόμπερμαν και δαγκώνει ακόμα και παλιους του συντροφους που τολμούν να κανουν κριτικη στον τσιπρα και στην ηγεσια για δεξια παρέκλιση;
εκτελει υπηρεσια το παιδι για να γινει η αδερφη του βουλευτρια και ετσι;
οπα τις τα αλανια, νεα ηθη βλεπω

Ανώνυμος είπε...

Να στείλουν την Καρανίκα να διαπραγματευτεί με τον Σόιμπλε και να πάθει καρδιά ο γερμανός μόλις τη δει.
Μιλάμε για σατανικό σχέδιο του Τσίπρα για να ξεκάνει τον γερμαναρά