Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Ενοίκιο από χωράφια που δεν του ανήκουν ζητάει ο δήμος Αλεξάνδρειας; / Ρεπορτάζ - σχόλιο

Ένα ενδιαφέρον θέμα καταγράφει στο προσωπικό του μπλόγκ ο Άγγελος Παπαδημητρίου και αφορά σε ορισμένους καλλιεργητές χωραφιών που δεν ανήκουν στην ιδιοκτησία του δήμου Αλεξάνδρειας (προφανώς πρόκειται για καταπατημένες εκτάσεις του δημοσίου) και που έχουν λάβει ειδοποιητήρια να πληρώσουν ενοίκια παρελθόντων ετών στο ταμείο του δήμου!
Αν και δεν του ανήκουν ζητάει ενοίκιο ο δήμος Αλεξάνδρειας είναι το θέμα και είναι θέμα προς ανάδειξη και προς διερεύνηση αφού είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο πρέπει να ξεκαθαρίσει. Αν είναι του δημοσίου πρέπει να επανέλθουν στην ιδιοκτησία του, αν...
πρόκειται να παραχωρηθούν ας παραχωρηθούν να τελειώνουμε, αν είναι να πωληθούν ας γίνει να τελειώνει  η ομηρία, αν είναι του δήμου ας γίνει με επίσημο τρόπο να ξέρουν τί να κάνουν οι καλλιεργητές.

Δείτε το ρεπορτάζ του Παραπλανητικού όπως δημοσιεύτηκε πριν από λίγο:

Προέκυψε θέμα με τα ειδοποιητήρια που έστειλε ο δήμος Αλεξάνδρειας στους αγρότες που καλλιεργούν τα ακτημονικά του Νησελίου. Με έγγραφο που τους έστειλε ζητά την καταβολή ενοικίου, για όσους δεν έχουν πληρώσει, για τα έτη 2005 έως και 2010 με προσαυξήσεις που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν και το 100% του ενοικίου....

 Εδώ αρχίζουν οι προβληματισμοί! Πρώτα απ’ όλα τα χωράφια αυτά δεν ανήκουν στον δήμο!!! Ναι, και γιαυτό τον λόγο εδώ και χρόνια η δημαρχία έχει πάψει να δίνει σε αυτούς του καλλιεργητές βεβαιώσεις για τον ΟΣΔΕ και δεύτερο γιατί, αν οι αξιώσεις του δήμου είναι βάσιμες, δεν περιλαμβάνονται και τα έτη 2011- 2014.
Να σημειώσουμε πως καλλιεργητής, πριν 2 χρόνια πήγε να πληρώσει τα ενοίκια αλλά η απάντηση που πήρε ήταν πως "δεν μπορούμε να τα εισπράξουμε, γιατί τα χωράφια δεν είναι δικά μας και δεν υπάρχει κωδικός είσπραξης". 

Φέτος οι απαντήσεις είναι μεσοβέζικες, αφού και οι υπάλληλοι δεν μπορούν να πουν τι ακριβώς ισχύει, ενώ ο πρώην αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος τώρα, κ. Κούγκας είναι κατηγορηματικός. Κακώς ο δήμος ζητάει αυτά τα χρήματα και φυσικά το θέμα θα έρθει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.
Επιχειρήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο που υπογράφει τα ειδοποιητήρια, αλλά το τηλέφωνο του δήμου δεν απαντούσε.

Θα παρακολουθήσουμε το θέμα και θα σας ενημερώσουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: