Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Επανέρχεται η "ΒΙΟΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΑΕ" για άδεια από τον Τζιτζικώστα / Την Δευτέρα η συζήτηση / Τί εισήγηση θα κάνει ο Καλαϊτζίδης;

Τι κι αν ο δήμος Αλεξάνδρειας απέρριψε ομόφωνα την προσπάθεια της εταιρίας να επαναλειτουργήσει υπό τον μανδύα της νέας μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων; Η εταιρία επανέρχεται και επιμένει. Κατέθεσε αίτηση στο...
Περιφερειακό Συμβούλιο και ζητάει από το όργανο γνωμοδότηση.
Την Δευτέρα συνεδριάζει το πολιτικό σώμα της κεντρικής Μακεδονίας και στην ημερήσια διάταξή του, στο 17ο θέμα, αναφέρεται επι λέξη:

Θέμα 17ο: Γνωμοδότηση επί μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων στα πλαίσια της ανανέωσης-τροποποίησης της υφιστάμενης δραστηριότητας “Παραγωγή α) οργανικού εδαφοβελτιωτικού – οργανοχουμικών λιπασμάτων και β) ανακύκλωση – αποβουλκάνωση ελαστικών», της εταιρείας ΒΙΟΛΙΠΑΣΜΑΤΑ Α.Ε. στα υπ’ αριθμ. 277 & 278 Αγροτεμάχια Αγροκτήματος Πλατέος Δήμου Αλεξάνδρειας, Π.Ε. Ημαθίας. 
Εισηγητής: Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ημαθίας.

Βέβαια, κατά την άποψή μου ανακύπτουν διάφορα ζητήματα κυρίως πολιτικά από αυτή την εξέλιξη. Η εταιρία θα πιέσει και θα αναζητήσει λύση, διέξοδο ώστε να λειτουργήσει. Μια λύση νομότυπη και ορισμένοι θεωρούν βεβαία μια τέτοια εξέλιξη. Από την άλλη, υπάρχει μια ολόκληρη περιοχή ευρύτερη του Πλατέος που χρόνια τώρα βιώνουν αβίωτες καταστάσεις εξ αιτίας της λειτουργίας της συγκεκριμένης μονάδας.

Και ενώ όλα αυτά είναι γνωστά, είναι γνωστές οι πολιτικές παρεμβάσεις με κατάθεση ερωτήσεων στη βουλή από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κουράκη, τα ψηφίσματα και οι καταδίκες δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων κλπ ο Νομάρχης Ημαθίας Κ. Καλαϊτζίδης αναλαμβάνει να εισηγηθεί το θέμα στο Περ. Συμβούλιο.
Εκτός της τυπικής υποχρέωσης του Νομάρχη να ακολουθήσει το πρωτόκολλο θα πρέπει να ακούσουμε και την δική του θέση που  θα πρέπει να συμβαδίζει τόσο με την πολιτική άποψη του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας όσο και με την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Πλατέος.
Παράλληλα, θα πρέπει να ενεργήσει άμεσα και η διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας η οποία θα πρέπει να ενημερώσει τον Νομάρχη για την δική της θέση, να του επιστήσει την προσοχή και να του ζητήσει να κάνει αρνητική εισήγηση. Διαφορετικά, να τον ενημερώσει ότι θα βρεθούν απέναντι με αγωνιστικές διεκδικήσεις και καταγγελίες.

Η εταιρία αυτή θα πρέπει να σταματήσει την συγκεκριμένη δραστηριότητα διότι όσα χρόνια λειτουργεί  προκαλεί προβλήματα. Προβλήματα που είναι τέτοιας φύσης που ανάγκασε τους ελεγκτές του Υπουργείου να της καταλογίσουν πρόστιμα και να υποβάλλουν μηνύσεις και να καταδικαστεί από την δικαιοσύνη.
Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρ. Μακεδονίας θα πρέπει να είναι αρνητική και μάλιστα ομόφωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: