Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Κλειδί - Στολίζουν εθελοντές, καθαρίζουν εθελοντές / Ρύπανση και τελωνείο που δεν ήρθε ποτέ / Επιμένει ο Μπ. Τσολάκης στο αυτονόητο

Στολίζονται όσο μπορούν και όσο έχουν την οικονομική δυνατότητα τα χωριά του δήμου Αλεξάνδρειας εν όψει Χριστουγέννων. Με.... προσπάθειες εθελοντικού χαρακτήρα κυρίως και χωρίς καμιά σχεδόν οικονομική βοήθεια από το κεντρικό ταμείο του δήμου Αλεξάνδρειας πασχίζουν να φτιάξουν κλίμα.
Στην φωτογραφία βλέπουμε να στήνονται σπιτάκια στην πλατεία του Κλειδίου. Σπιτάκια που φτιάχνουν κάτοικοι του χωριού εθελοντικά. Όπως εθελοντικά άρχισαν να καθαρίζουν το χωριό τους κλπ


Βέβαια. πρέπει να διανυθεί μεγάλη απόσταση ακόμα για να εκλείψουν φαινόμενα όπως αυτό που όχι μόνο προσβάλλει την αισθητική όλων μας αλλά το κυριότερο, σκοτώνει. Απειλεί τις ζωές όλων μας με την ρύπανση που γίνεται στον υδροφόρο ορίζοντα όταν ξεπλένονται από βροχές ή τα κανάλια και τον αέρα όταν καίγονται.

Τσολάκης Μπάμπης
Ο πρόεδρος στο χωριό, ο Μπάμπης Τσολάκης ανέλαβε με σχέδιο και όραμα τα καθήκοντά του και ήδη άρχισε να κινεί τον δυσκίνητο μηχανισμό του δήμου που πρέπει να προσαρμοστεί στις ανάγκες του χωριού και όχι το χωριό στις ανάγκες του μηχανισμού. Τις προτεραιότητες τις ξέρει και τις έχει αξιολογήσει ο πρόεδρος και το τοπικό συμβούλιο και όχι ο μηχανισμός.
Ο Μπ. Τσολάκης έχει επιμονή και πείσμα και θα τα καταφέρει μέσα στη θητεία του να γίνουν πράγματα στο Κλειδί που παραμελήθηκε αν και βρίσκεται σε θέση "κλειδί" πλην όμως βλέπει τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται να φεύγουν διότι κάποιοι δεν φρόντισαν έγκαιρα να προετοιμάσουν τα πράγματα. Αναφέρομαι στην υπόθεση του τελωνείου που κατά πάσα πιθανότητα οδεύει προς την Σκύδρα αφού η επιτροπή του Υπουργείου που έκανε αυτοψία απέρριψε τόσο το ιδιόκτητο κτήριο που βρίσκεται στον κόμβο διότι το ενοίκιο είναι πολύ μεγάλο όσο και το κτήριο του συνεταιρισμού διότι βρίσκεται εντός του οικισμού.
Η λύση θα ήταν να είχε δρομολογηθεί προ διετίας ο αποχαρακτηρισμός ενός δημοτικού οικοπέδου από τα πολλά που έχει ο δήμος πέριξ του κόμβου και να είχε προχωρήσει στις αναγκαίες εργασίες δόμησης ώστε να προκύψει ως η μοναδική λύση στέγασης του νέου Τελωνείου που θα προκύψει από την ενοποίηση των τριών τελωνείων Σκύδρας- Βέροιας και Κατερίνης.
Κρίμα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χίλια μπράβο σας ¨)