Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Την Πέμπτη θα ανοίξει το σχολείο στην Μελίκη / ρεπορτάζ εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ


Την Πέμπτη αναμένεται να λειτουργήσει ξανά το γυμνάσιο-λύκειο Μελίκης Ημαθίας, η σκεπή του οποίου κατέρρευσε την περασμένη Κυριακή, εξαιτίας των....
θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. 

 «Οι εργασίες απομάκρυνσης των επικίνδυνων υλικών από τον χώρο όπου κατέρρευσε η σκεπή συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς και αναμένεται αύριο να ολοκληρωθούν», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Ημαθίας, Παναγιώτης Γκυρίνης. 

 Όσον αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών, γνωστοποίησε ότι πρόκειται για μια πιο σύνθετη διαδικασία, που δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει άμεσα, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι το σχολείο μπορεί προσωρινά να λειτουργήσει, χωρίς να τοποθετηθεί νέα σκεπή. 

 Όπως εξήγησε, υπάρχει «πλάκα», ενώ η σκεπή εξυπηρετεί την καλύτερη μόνωση του σχολικού κτιρίου και την προστασία της πλάκας από τη φθορά. 

 Στο σχολείο πρόκειται να μεταβεί κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να εξετάσει τον φάκελο έργου του σχολείου, που έγινε πριν από οκτώ χρόνια. 

 «Στην κατεύθυνση αναζήτησης ευθυνών θα κινηθούμε άμεσα, βέβαια επιλήφθηκε και το υπουργείο Παιδείας», τόνισε ο κ. Γκυρίνης

πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: