Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Σε λίγο διάστημα δίνεται οριστική λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων σκυλιών στην Αλεξάνδρεια / Εξελίξεις

Κ. Ναλμπάντης
Εκτενής ήταν η αναφορά του αντιδημάρχου Αλεξάνδρειας Κ. Ναλμπάντη στην χτεσινή συνεδρίαση στο θέμα των αδέσποτων σκυλιών που έχουν καταστεί φόβος και τρόμος για μικρούς και μεγάλους τόσο στην Αλεξάνδρεια όσο και στα χωριά του δήμου.
Ο πληθυσμός των σκυλιών έχει αυξηθεί σημαντικά και το διάστημα αυτό παρατηρούνται ολόκληρες αγέλες στο κέντρο της πόλης. Τα σκυλιά έχουν επιτεθεί πολλές φορές σε παιδιά και ενήλικες προκαλώντας από...
ελαφρείς έως και και σημαντικούς τραυματισμούς αναγκάζοντας τα θύματα να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο. Να σημειωθεί ότι ένας συμπολίτης τραυματίστηκε σοβαρά από την επίθεση και όπως μάθαμε θα κινηθεί δικαστικά έναντι του δήμου για να ζητήσει αποζημίωση.

Το θέμα λοιπόν είναι σοβαρό και διαχρονικό. Εντάθηκε τα μνημονιακά χρόνια αφού πολλοί είναι αυτοί που παράτησαν τα σκυλιά τους στο δρόμο ή στα χωράφια πέριξ της Αλεξάνδρειας μη δυνάμενοι να τα ταΐσουν. Τα σκυλιά σχημάτισαν αγέλες και από ένστικτο βρήκαν καταφύγιο σε στοές - εισόδους πολυκατοικιών στο κέντρο της πόλης. Κουρνιάζουν στα σημεία αυτά και θεωρώντας ως δικό τους το μέρος αυτό επιτίθενται σε όσους ενοίκους θέλουν να πάνε στο σπίτι τους τα βράδια!
Επίσης, αυτό το διάστημα εξ αιτίας της αναπαραγωγής τα αρσενικά γίνονται επιθετικά και σημειώθηκαν πολλές επιθέσεις.

Το πρόβλημα λοιπόν είναι σοβαρό και απαιτείται λύση, λύση άμεση και δραστική. Ο δήμος αντιλαμβανόμενος την διάσταση του προβλήματος δρομολόγησε λύση που ναι μεν βρίσκεται στα όρια του υφιστάμενου πλαισίου διαχείρισης αντίστοιχων καταστάσεων πλην όμως είναι άκρως επιβεβλημένη. Διασκευάστηκε ο χώρος των παλιών σφαγείων που είναι ιδιοκτησίας του δήμου και δημιουργήθηκαν χώροι φύλαξης ανά δύο σκυλιά που στο χώρο αυτόν θα φροντίζονται από κτηνιάτρους της περιοχής προς τους οποίους θα γίνει ανάθεση έργου. Αυτοί, θα εμβολιάσουν και θα θεραπεύσουν τα σκυλιά που έχουν ασθένειες. Θα τρέφονται όπως πρέπει και όταν βρίσκεται κάποιος που θέλει να πάρει σκύλο θα δωρίζεται.

Την εξέλιξη αυτή που είναι άκρως θετική ανήγγειλε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κ. Ναλμπάντης στην χτεσινή συνεδρίαση στους συναδέλφους του και στους συμπολίτες που παρακολουθούσαν την συνεδρίαση. Η είδηση έγινε αποδεκτή με ικανοποίηση και δεν απομένει ώστε να εξελιχτεί πλήρως και να φανεί η διαφορά.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Νομος κ Ναλμπαντη ειναι πολυ αυστηρος και πολυ φοβαμαι οτι τον Εισαγγελεα δεν θα τον γλειτωσεις. Ηδη εφαγες μια μηνυση. Βιασου ,διοτι εχεις και το προβλημα των νεκροταφιων. Μπορει να σε βοηθησει ο κ Κουγκας. Ξεχνας οτι 8 χρονια εισασταν μαζι. Αλλωστε αυτα τα προβληματα σου τα κλειροδοτησε ο κ Κουγκας. κ Ναλπαντη τα ψεμματα τελειωσαν. Μεχρις εδω. Δεν μπορεις να κοροειδευεις αλλο τον κοσμο. Τελειωσες. Επιπλεον μεταφερω και μια πληροφορια, με καθε επιφυλαξη,αναμενονται διωξεις απο τον Εισαγγελεα για την αποχετευση στην περιοχη Μαχαλα-Αμπελοτοπια. Ο Νοων νοητω.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε ανώνυμε 6: 44 ο νόμος είναι αυστηρός μόνο για τον Ναλμπάντη? Αν έχει κάποιο πρόβλημα με τα αμπελοτόπια και τα ντόπια να το δούμε. Όμως να δούμε πόσο στοίχησε το χιλιόμετρο το προαναφερθέν δίκτυο αποχέτευσης , και πόσο στοίχησε το χιλιόμετρο με τις ίδιες προεγγραφές στον πρώην Δήμο Πλατέως. Έχει υποχρέωση ο Ναλμπάντης να ενημερώσει άμεσα τους δημότες για το κόστος των δύο αυτών κατασκευών. Και αυτό για να μάθουμε αλήθειες αλλά και να σταματήσουν τα παπαγαλάκια νε λένε μπούρδες.

Ανώνυμος είπε...

τα παιδια του μπαμπη

Ανώνυμος είπε...

Εαν πρεπει καπιοι να λογοδοτησουν και για την αποχετευση πλατεως , εγω ειμαι μαζι σου και μαλιστα να γινει και αμεσα. Και να εισαι σιγουρος οτι η Δικαιοσυνη θα το κανει και πολυ συντομα μαλιστα. Περιμενω ομως την σημερινη Διοικηση , τον κ Δημαρχο να φερει στο Δημοτικο Συμβουλιο, οπως υποσχεθηκε το θεμα της ΔΕΥΑΛ Και να λυθουν ολες οι αποριες. Εχει τα κοτσια ο κ Γκυρινης. Θαπεριμενω να το δω.