Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Την Πέμπτη στους δρόμους οι αγρότες - μηλοπαραγωγοί / Κωλυσιεργεί η Κυβέρνηση / Αποζημίωση για το εμπάργκο διεκδικούν



Η πρώτη οργανωμένη αγροτική αντίδραση ενάντια στην νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ θα έρθει από...
τους αγρότες παραγωγούς μήλων και ροδακίνων της Αγιάς Λάρισας με την συμπαράσταση των παραγωγών της Ημαθίας και της Πέλλας που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα εξ αιτίας των συνεπειών του εμπάργκο που κήρυξε η ΕΕ ενάντια στην Ρωσία.

Οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων της Ημαθίας, Πέλλας και Λάρισας (όχι στο σύνολό τους) συγκεντρώθηκαν στην Αλεξάνδρεια σήμερα το βράδυ και αφού αντάλλαξαν τις εμπειρίες τους που είναι αν μη τι άλλο οδυνηρές εξ αιτίας του εμπάργκο και αναφέρθηκαν με απογοήτευση για τις επαφές που είχαν με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Γεωργίας (Αποστόλου) κατέληξαν να προβούν σε μια πρώτη κινητοποίηση.
Η κινητοποίηση αυτή θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη στην Αγιά της Λάρισας όπου υπάρχει το σοβαρότερο πρόβλημα με τους μηλοπαραγωγούς (πράσινα μήλα) και στην οποία θα συμπαρασταθούν με την φυσική τους παρουσία οι συνάδελφοί τους από την Ημαθία και την Πέλλα.

Στην συζήτηση, που έγινε στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας που παραχωρήθηκε από την διοίκηση μετά από αίτημα του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας, ακούστηκαν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία από τους εκπροσώπους των αγροτικών συλλόγων και κυρίως εστίασαν στο ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι ανέτοιμη να δώσει λύση στο πρόβλημα που υφίσταται από το εμπάργκο στη Ρωσία.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση που κατέθεσε ο Στ. Νταούκας που είπε ότι σε επαφή που είχαν οι ομάδες παραγωγών της Ημαθίας με τον εκπρόσωπο του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών κ. Αλεξένκο άκουσαν τον ρώσο αξιωματούχο να τους λέει ότι οι αγορές της χώρας του έχουν καταληφθεί από άλλες χώρες και πλέον είναι πολύ δύσκολο να ξαναμπούν σ΄ αυτή τα ελληνικά προϊόντα.
Οι αγρότες- παραγωγοί αναφέρθηκαν με απογοήτευση στην αντίδραση του Υπουργείου Γεωργίας που αντί να λύσει το θέμα της αποζημίωσης επιλέγει το δρόμο της καθυστέρησης ρίχνοντας το "μπαλάκι" στους αγρότες ώστε να στοιχειοθετήσουν οι ίδιοι την απώλεια και το ύψος της που υπέστη το εισόδημά τους και στη συνέχεια να δει τί ακριβώς θα κάνει.

Δείτε τα βίντεο από την σύσκεψη





Δεν υπάρχουν σχόλια: