Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Το τραγικό ατύχημα της μαθήτριας έφερε τα κοράκια στο Σχολείο / Μήπως πρέπει να πέσουν ...σφαλιάρες;

Ήταν μια τυπική εκδρομή όπως εκατοντάδες άλλες της χρονιάς σε όλη τη χώρα. Όλα έγιναν όπως έπρεπε και κυρίως οι μαθητές περίμεναν πως και πως να κάνουν την εξαήμερη. Όταν έφυγαν ήταν  γιορτή για το 2ο Λύκειο Αλεξάνδρειας και τους εκδρομείς τους συνόδευαν ευχές και ...παραγγελίες από την Ιταλία, από την Αιώνια Πόλη, την Ρώμη.


Όλα κυλούσαν ομαλά και.... όπως είχαν σχεδιαστεί. Τους μαθητές συνόδευαν τέσσερις εκπαιδευτικοί που είχαν την απαιτούμενη εμπειρία και γνώση. Τέσσερις καθηγητές που είναι αγαπητοί στους μαθητές τους και άκρως υπεύθυνοι με την δουλειά τους.

Ωστόσο, η συγκυρία ήταν δραματική. Το δραματικό συμβάν διέλυσε τα πάντα. Διέλυσε την σχολική κοινότητα του Λυκείου στο σύνολό της. Έδωσε ένα ισχυρό χτύπημα στην τοπική κοινωνία που έμεινε αποσβολωμένη μόλις μαθεύτηκε η είδηση και προσπαθεί να συνέρθει. Η τραγική μοίρα του σχολείου είναι για δεύτερη φορά, ακριβώς έναν χρόνο μετά την αυτοκτονία ενός πολύ αγαπητού καθηγητή του, έχει το τραγικό "προνόμιο" να απασχολεί τα πανελλήνια δίκτυα ενημέρωσης με δυσάρεστες ειδήσεις.

Τα κοράκια της ενημέρωσης που διψούν για αίμα και κουτσομπολιό έκαναν την εμφάνισή τους στο σχολείο σήμερα το πρωί. Πολιόρκησαν μαζικά τους καθηγητές, τους μαθητές. Όποιον έβρισκαν μπροστά τους ζητούσαν δηλώσεις. Σκέτα κοράκια.
Δυστυχώς, τέτοιες πρακτικές είναι απαράδεκτες και γίνονται ακόμα πιο απαράδεκτες όταν γίνονται συνειδητά στο βωμό για περισσότερη τηλεθέαση, για περισσότερα "κλικ".
Βέβαια, υπήρξαν και εξαιρέσεις στον τοπικό τύπο που περιορίστηκε να αναφερθεί στο τραγικό συμβάν. Προς τιμήν του επαγγέλματος υπάρχουν ακόμα δημοσιογράφοι που τιμούν την δεοντολογία.

Τέλος, είναι παραπάνω από βέβαιο ότι και αύριο θα έχουμε την συνέχεια του σήριαλ. Θα επαναληφθεί το φαινόμενο με τα κοράκια; Ίσως. Αλλά θα πρέπει να μπει τέλος έστω και με ...σφαλιάρες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα κορακια παντα διψουν.. Και ειναι παντα για φαπες . Παντα για ΦΑΠΕΣ!