Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Επιστολή Γονέων της Γ΄ Λυκείου: Δεν συμφωνούμε, δεν θέλουμε επιπλέον μόρια για τα παιδιά μας - Σχόλιο

Όταν είχα δημοσιεύσει ένα ρεπορτάζ αναφορικά με την επιχείρηση που σκέφτηκαν να στήσουν ορισμένοι γονείς του 2ου Λυκείου Αλεξάνδρειας στην πλάτη της 17χρονης Αναστασίας για να κερδίσουν επιπλέον μόρια στις πανελλήνιες εξετάσεις, δημιουργήθηκε μεγάλος θόρυβος. Έγραφα στο....
ρεπορτάζ εκείνο ότι θα περιμένω την αντίδραση του Συλλόγου Γονέων του σχολείου. Αν και πέρασε τόσος καιρός καμιά αντίδραση επίσημη. Βέβαια, υπήρξαν ανεπίσημες αντιδράσεις, δηλαδή κουτσομπολιά της πλάκας που επιχείρησαν είτε να διασκεδάσουν την "πατάτα" που πήγαν να κάνουν οι συγκεκριμένοι, είτε επιχείρησαν ακόμα ακόμα να πούνε ότι το γεγονός δεν ισχύει επ΄ ουδενί. Ναι, το είπανε κι αυτό ορισμένοι θρασύτατοι.

Βέβαια, το περιστατικό, η πρωτοβουλία ήταν εν αγνοία των περισσοτέρων ίσως γονέων της Γ΄ Λυκείου οι οποίοι το έμαθαν στην πορεία. Ένιωσαν εκτεθειμένοι και θιγμένοι. Κάποιοι αποφάσισαν να καλέσουν συνέλευση των γονέων της Γ΄ Λυκείου για να ξεκαθαρίσουν το όλο ζήτημα. Η συνέλευση έγινε στις 26 Μαρτίου και αφού συζητήθηκε το ζήτημα κατέληξαν να συνταχτεί ένα κείμενο και το οποίο δόθηκε στους μαθητές ώστε να υπογραφεί από τους γονείς τους. Δεν υπέγραψαν όλοι οι γονείς. Ίσως κάποιοι να αμέλησαν. Ωστόσο, αρκετοί ήταν τελικά αυτοί που ευελπιστούσαν φαίνεται να κερδίσουν επιπλέον μόρια τα παιδιά τους διότι ήταν τόσο στεναχωρημένα που "κλαίνε στα πατώματα", όπως έλεγαν χαρακτηριστικά.

Λοιπόν, η επιστολή συντάχθηκε στο τέλος Μαρτίου και κρατήθηκε μετά από παράκληση του Συλλόγου Γονέων για να γίνει συνέλευση. Ο καιρός παρήλθε και αφού διαπιστώθηκε παρελκυστική τακτική ειδοποιήθηκα, την παρέλαβα και την δημοσιεύω αυτούσια και έπονται οι υπογραφές:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Σήμερα 26-3-2015 συγκεντρωθήκαμε οι γονείς των μαθητών και μαθητριών της Γ΄ Τάξης του 2ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας και μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων με θέμα την στάση μας σε δημοσίευμα στο διαδίκτυο σύμφωνα με το οποίο "Μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων με δική τους πρωτοβουλία έθεσαν θέμα μοριοδότησης στις πανελλήνιες εξετάσεις των παιδιών μας (με αφορμή το ατύχημα της Ρώμης) στον υπουργό παιδείας και σε τοπικό βουλευτή".
Μετά από εκτενή συζήτηση αποφασίσαμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε ενέργεια μπορεί να τροφοδοτήσει το συγκεκριμένο δημοσίευμα ή οποιοδήποτε παρόμοιο. Επίσης, ζητάμε από τον συντάκτη του εν λόγω διαδικτυακού δημοσιεύματος να φιλοξενήσει στην ιστοσελίδα του και την δική μας θέση.
Τέλος, θα μας διευκόλυνε η δημοσίευση των ονομάτων των γονέων που προέβησαν σε αυτήν την ενέργεια (αίτημα μοριοδότησης).

Ακολουθούν οι υπογραφές των γονέων που συμφωνούν με την παραπάνω διαμαρτυρία:
Θεοδωρίδης Αναστάσιος
Μαντίκου Ευπραξία
Χαριτόπουλος Δημήτρης
Κορφιώτης Δημήτρης
Παυλόπουλος Απόστολος
Liocon Κυριακή
Θεοδωρίδης Κων/νος
Ντελιοπούλου Κατερίνα
Παπαδοπούλου Ουρανία
Αλμπανίδης Παντελής
Γκοντινόπουλος Γρηγόριος
Πιτσιάβα Καλλιόπη
Γεμενετζίδης Βασίλης
Γάσπαρης Μάρκος
Μακαρώνη Αναστασία
Γκαβαρδίνας Δημήτριος
Κασιγερόπουλος Σωτήριος"

-Κλείνοντας να σημειώσω ότι ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Λυκείου Αλεξάνδρειας παραμένει εκτεθειμένος στα μάτια των γονέων που υπέγραψαν το παραπάνω κείμενο με το οποίο διαχωρίζουν την θέση τους από τα τερτίπια που επιχείρησαν ορισμένοι (βέβαια, κάποιος που υπογράφει το παραπάνω κείμενο είχε άλλη άποψη αλλά η αναγνώριση του λάθους είναι μεγαλείο).












Δεν υπάρχουν σχόλια: