Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Εξαιρετική η θεατρική παράσταση του 1ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας με τον "Δράκο" του Ε. Σβαρτς - φωτογραφίες, σχόλιο

Το θέατρο στο Πλατύ ήταν κατάμεστο και χειροκροτούσε τους μαθητές και τις καθηγήτριες που.... επιμελήθηκαν την παράσταση. Μια παράσταση δύσκολη που όμως οι μαθητές και οι μαθήτριες που την "ανέβασαν" αφενός δικαίωσαν την επιλογή του έργου αφετέρου υποστήριξαν με τον καλύτερο τρόπο το έργο αυτό καθ αυτό.
Ο "Δράκος" του Σβαρτς "μίλησε" στις ψυχές των θεατών διότι το περιεχόμενο βρίσκει και σήμερα πλήρη αντιστοιχία στα σημερινά δρώμενα. Και σήμερα έχουμε "δράκο", και σήμερα έχουμε δημάρχους που παραπλανούν τους πολίτες, και σήμερα έχουμε πολίτες που περιμένουν έναν Λανσελότο να τους σώσει ενώ αυτοί θα βρίσκονται στο καφενείο ή στον καναπέ.

Αξίζουν συγχαρητήρια στις καθηγήτριες που επέλεξαν το έργο αυτό. Εξ άλλου, αυτό ήδη βραβεύτηκε στον 7ο θεατρικό διαγωνισμό της Βέροιας και εγώ απλά επικροτώ. Το έργο ήταν δύσκολο και απαιτούσε από τους μαθητές να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Οι μαθητές και οι μαθήτριες έκαναν το "καθήκον" τους, ήταν άψογοι.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές που κουράστηκαν όλη τη χρονιά για να δουλέψουν εκτός μαθημάτων και να "ανεβάσουν" μια άρτια παράσταση.
Αξίζουν συγχαρητήρια οι γονείς των μαθητών που ενίσχυσαν με κάθε τρόπο τα παιδιά τους και χτες καταχάρηκαν για το αποτέλεσμα που προέκυψε.
Αξίζουν συγχαρητήρια στην διεύθυνση του σχολείου που υποστήριξε με κάθε πρόσφορο τρόπο την όλη προσπάθεια.
Αξίζουν συγχαρητήρια στην πρόεδρο, ειδικά στην πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, Έφη Καραγιάννη, που στήριξε με κάθε τρόπο τους μαθητές και την προσπάθεια γενικότερα.

Δείτε φωτογραφίες από τον Σίμο Τάμογλου - ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ






















Δεν υπάρχουν σχόλια: