Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Αρχείο - Ο Τσίπρας στο Πλατύ και η συνομιλία του με τον Στ. Νταούκα

Ψάχνοντας στο αρχείο ανακάλυψα μια φωτογραφία του 2009, όταν τον Νοέμβριο του έτους αυτού επισκέφθηκε την Ημαθία ο νυν πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ως πρόεδρος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Πέντε χρόνια πίσω και όλα είναι αλλαγμένα. Πρόσωπα φρέσκα και νεανικά, αρκετοί έχουν περισσότερα μαλλιά στο κεφάλι τους, χαμόγελα και διάθεση αν και τα εκλογικά ποσοστά ήτανε ....πολύ μικρά, ελάχιστα. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έδινε μάχη εκλογικής επιβίωσης.

Ο Τσίπρας έφτασε στην βιομηχανική ζώνη του Πλατέος από την Θεσσαλονίκη και επισκέφθηκε το εργοστάσιο της Νεστλέ, που το είχε αγοράσει πρόσφατα η Βιβάρτια. Στο γραφείο του σωματείου τον συναντήθηκε με τα μέλη της διοίκησης και παρουσία της τότε αλλά και νυν βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης Λ Αμανατίδου είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Άκουγε με υπομονή όσα του είπαν οι εργαζόμενοι.

Νωρίτερα, είχε μια μικρής διάρκειας συνομιλία σε ευχάριστο κλίμα με τον γνωστό συνεταιριστή, πρόεδρο της ΚΑΣΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Στέφανο Νταούκα παρόντος και του στελέχους του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Αντωνίου. Ο Στ. Νταούκας είχε διαχωρίσει τη θέση του από το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου πριν από κάποια χρόνια και "φλέρταρε" με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ πλην όμως ορισμένες ιδεοληψίες και θα έλεγα και υστερικές συμπεριφορές δεν του επέτρεψαν να ενταχθεί όπως θα ήθελε.
Θυμάμαι να του λέει του νυν πρωθυπουργού ο Νταούκας τα εξής: "Πρόεδρε, προχώρα. Ως νέος που είσαι έχεις όλα τα φόντα να πετύχεις. Εσύ μπορείς να τα καταφέρεις". Ο Τσίπρας χαμογέλασε ευχαριστημένος.
Θα του έλεγε άραγε τα ίδια ο Νταούκας σήμερα αν τον συναντούσε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: