Σάββατο 9 Μαΐου 2015

παρέμβαση- Να μη γίνει δεκτή η παραίτηση και να κάνει αυτοκριτική ο Τσαρτσάνης- Προέχει το συμφέρον του Εμπορικού Συλλόγου

Γ. Τσαρτσάνης
Συνεδρίασε την περασμένη Πέμπτη το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου και κύριο θέμα της συνεδρίασης ήταν η εκλογή νέου προέδρου μετά την παραίτηση από το αξίωμα αυτό του Γιάννη Τσαρτσάνη. Η αιτία της απόφασης του κ. Τσαρτσάνη είναι γνωστή και αναδείχτηκε επαρκώς από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για την ατυχή παρέμβασή του σε σχολική λειτουργία θέλοντας να επιβάλλει τρόπω τινά την άποψή του ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες δεν.... πρέπει να πάνε σε κέντρα διασκέδασης στις πολυήμερες εκδρομές κλπ. 
Ήταν προφανέστατα μια ατυχής στιγμή που ωστόσο πήρε έκταση διότι την υποστήριξε με επιμονή και προκάλεσε προβλήματα αυτή η επιμονή τόσο σε μαθητές όσο και σε εκπαιδευτικούς. Ωστόσο, η ανάμειξή του στο όλο ζήτημα, εικάζω με βασιμότητα, προέρχεται από το ανιδιοτελές άγχος του να περιφρουρήσει την τοπική αγορά και εν τέλει να υπηρετήσει με το καλύτερο και προσφορότερο τρόπο τα συμφέροντα των μελών του Συλλόγου.

Ο Γ. Τσαρτσάνης αποφάσισε να παραιτηθεί από την θέση του προέδρου μετά από τις αντιδράσεις που προέκυψαν. Μάλιστα, στην επιστολή του επιμένει να υποστηρίζει τις απόψεις του λειτουργώντας υπό το κράτος του θυμικού και όχι της ψυχρής λογικής. Διότι, όλοι περιμένουμε από ένα δημόσιο πρόσωπο να παραδέχεται το λάθος ή την υπερβολή του και να κάνει αυτοκριτική και να προχωράει παρακάτω. 
Αυτός επέλεξε να παραιτηθεί χωρίς προφανώς να συνυπολογίσει τις επιπτώσεις που έχει η συγκεκριμένη ενέργεια στα του Συλλόγου. Διότι είναι αυτονόητο ότι μια παραίτηση ενός προέδρου έχει επιπτώσεις, όπως και να το κάνουμε.

Από την άλλη μεριά παρατηρώ ότι τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ που πρέπει να σημειώσω ότι εκλέχτηκαν από ένα ψηφοδέλτιο, ήτανε δηλαδή μια παρέα με την καλή έννοια, δεν όρθωσαν την άρνησή τους στην παραίτηση του Τσαρτσάνη, δεν βγήκαν να πούνε ότι δεν την κάνουν δεκτή. Πήγαν λοιπόν στην συνεδρίαση και επειδή απουσίαζε ένα μέλος δεν έγινε η εκλογή νέου προέδρου.

Κατά την ταπεινή μου άποψη θα πρέπει ο Γ. Τσαρτσάνης στην ερχόμενη συνεδρίαση να προχωρήσει σε αυτοκριτική και παράλληλα τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου να αρνηθούν την παραίτησή του ώστε η Διοίκηση να προχωρήσει ενωμένη μπροστά στα δύσκολα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει η αγορά.
Ας μην ξεχνάμε ότι η εμπειρία του Τσαρτσάνη και η "λόξα" του με τα του Εμπορικού Συλλόγου οδήγησε στην συγκρότηση αυτής της παράταξης που τελικά έγινε διοίκηση.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέλη θέλω να πω ότι έχει ρόλους για όλους και έχει καιρό για τον καθένα και την καθεμιά να ανελιχτεί. Διάθεση να υπάρχει για δουλειά στο σύλλογο και όλα είναι μπροστά τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσαρτσανης εχει εκτεθει ανεπανορθωτα, οχι τωρα, εδω και χρονια, με τις δηλωσεις του αλλα και τις πραξεις του !Δυστηχως μαζι μ αυτον εκτειθεστε κι εσεις κ. Μοχλα με την εμμονη σας να στηριζεται τετοιες πρακτικες. Υπαρχουν και καινουρια παιδια. Με προεδρο αυτον ο συλλογος θα διαλυθει. Κριμα.