Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

"Φωνή βοώντος"; - Λ. Παπαχρυσοστομίδης

του Λ. Παπαχρυσοστομίδη*
ενυπόγραφα το αίτημά σου για φτηνή ξυλεία και τζάμπα στους φτωχούς. Ούτε ο Ζαρκάδας στο προποτζίδικο του θα το ξανακάνει. Συνέλευση να καλέσουμε δεν θα ρθεις. - Είσαι στα "μπάνια του λαού" και ας λούζεσαι μόνος στον ιδρώτα.

Καιρός να το κάνεις Εσύ που θα έπρεπε να πάρεις ξύλα, Εσύ που έπαιρνες και δεν θα πάρεις, Εσύ που δεν πήρες γιατί ούτε με έκπτωση μπορούσες να τα αγοράσεις. Εσύ!!!!
Μην ποντάρεις σε κάποιο ρουσφέτι, ούτε κλέψιμο. Σε πολύ άγριες εποχές μπαίνουμε, όπως τότε στην τσαρική Ρωσία που κόβαν τα χέρια των "κλεφτών" οι αρχι-κλέφτες φεουδάρχες όσων πεινασμένων πήγαιναν για κανά καυσόξυλο. Τώρα το δάσος σου θα γίνει ιδιοκτησία του τραπεζίτη "αρχι-δούκα" Σόιμπλε και τα ντόπια τσανάκια του δασοφύλακες θα είναι.

Αλλά όπως στην Επανάσταση το σύνθημα ήταν "Γη και Ελευθερία", για τον φετινό χειμώνα πρέπει να είναι "Ψωμί και Ζεστασιά". Ζεστασιά από το δημοτικό σου δάσος, που σε τεράστια έκταση ξυλεύεται και εσύ δεν θα πάρεις ούτε πριονίδι. Βγες, οργανώσου, διεκδίκησε τα δικαιώματα σου!!

Λακηνάνε, Κότσιφα, εσείς και η παράταξη που σας ψήφισαν τι θα κάνετε γιαυτο; Ακόμα και ο Γώγος, που καλοπροαίρετος δημοτικός σύμβουλος υπήρξε, ο Δάγγας για τον οποίο λόγια καλά ακούω, και άλλοι. Θα συναντηθείτε με αυτούς που την πείνα και παγωνιά θα νιώσουν;

Θεωρώ ότι μόνο το γκρέμισμα του καπιταλισμού, κεντρικά και στο Δήμο, θα λύσει τα προβλήματα των φτωχών. Ως τότε ας συνεργαστούμε, εδώ και σήμερα , όσο μπορούμε, για να φροντίσουμε την τοπική κοινωνία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: