Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Να μπουν φανάρια στην διασταύρωση Εθν. Αντίστασης και 28ης Οκτωβρίου

 Ακόμα ένα τροχαίο, από τα πολλά που γίνονται καθημερινά, έγινε στην συμβολή των δρόμων Εθν. Αντίστασης και 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια. Δηλαδή στο σημείο όπου διασταυρώνεται ο δρόμος που περνάει μπροστά από το Δημαρχείο με κατεύθυνση προς την.....
πλατεία Παπαντωνίου.
Ένας οδηγός ΙΧ βγήκε χωρίς να προσέξει στον δρόμο της Κατερίνης (έτσι τον ξέρουν πολλοί) και συγκρούστηκε με διερχόμενη νταλίκα που είχε κατεύθυνση προς την διασταύρωση Μπαλτζή.
Δεν αναφέρομαι στο ατύχημα αυτό καθαυτό διότι τέτοια ή ανάλογα ατυχήματα συμβαίνουν καθημερινά και πλέον δεν είναι είδηση που ενδιαφέρει. Αυτό που ενδιαφέρει όμως είναι η μεγάλη κυκλοφορία που επιβαρύνει την οδό 28ης Οκτωβρίου με βαρέου τύπου οχήματα και τις επιπτώσεις που προκύπτουν τόσο στο περιβάλλον όσο και στον δρόμο αλλά και γενικότερα στην περιοχή.
Κατ΄αρχάς, θα μπορούσα να επισημάνω ότι απαιτείται άμεσα να λάβει πρωτοβουλία η δημοτική αρχή και να αιτηθεί στην τροχαία να τοποθετηθεί φανάρι στην συγκεκριμένη διασταύρωση. Θα περιόριζε στο ελάχιστο τα ατυχήματα. Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος δρόμος, η Εθν. Αντιστάσεως, έχει μεγάλη κυκλοφορίας δεδομένου ότι συνδέει την πόλη με τον συνοικισμό του Αγίου Γεωργίου και το Παλιοχώρι.

Επίσης, είναι προφανές ότι η διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας θα πρέπει να αναζητήσει λύσεις στην έντονη κυκλοφορία που παρατηρείται εδώ και χρόνια στον δρόμο της Κατερίνης κυρίως από νταλίκες. Αυτό το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και κάποια στιγμή θα πρέπει να βρεθεί λύσει που θα μετριάσει το πρόβλημα.
Ας αρχίσει όμως από το "εύκολο" που είναι η τοποθέτηση φαναριών στην διασταύρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: