Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Βραβεία της εκκλησίας σε μαθητές- Πότε θα σταματήσει αυτό το σκηνικό; Πότε θα χωριστεί η εκκλησία από το κράτος;

Είναι αδύνατον να το κατανοήσω, με ξεπερνάει. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν με εκνευρίζει κάθε φορά που βλέπω τους παπάδες να αναλαμβάνουν ρόλους που σε κανονικά κράτη δεν έχουν εδώ και δεκάδες χρόνια.
Η ελληνική εκκλησία έχει ανοίξει μια βιομηχανία προσέλκυσης πιστών, δηλαδή πελατών, και ως.... καλή εταιρία που είναι και συγκροτημένη, αρχίζει από τις μικρές ηλικίες. Κατάφερε με τους τρόπους που μόνον αυτή γνωρίζει να καταστήσει το μάθημα των Θρησκευτικών ως βασικό, την ειδικότητα του Θεολόγου ως απαραίτητη στην εκπαίδευση και ο προσηλυτισμός στο ορθόδοξο μαγαζί έχει την ευλογία του κράτους. 
Σα να μην έφτανε αυτό, οι παπάδες φροντίζουν τους πελάτες τους και τους θυμούνται όταν τους δίνεται η ευκαιρία. Καλεί τους μαθητές κάθε χρόνο που πετυχαίνουν στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ και τους δίνει βραβεία. Όσο να πεις είναι μια πιασιάρικη κίνηση που ...σκλαβώνει. Στα μάτια του παιδιού φαντάζει η εκκλησία ως μεγάλη μάνα που σε σκέφτεται, αγκαλιάζει, αναγνωρίζει αξίες, συμπάσχει.

Αλήθεια, γιατί θα πρέπει να υφίσταται αυτός ο αναχρονιστικός θεσμός των βραβείων; Γιατί άραγε η εκκλησία αλλά και άλλοι, πολιτικοί φορείς δηλαδή, δίνουν βραβεία σε μαθητές που είτε αριστεύουν εντός τους σχολείου είτε μετά το Λύκειο γίνονται φοιτητές; Αυτή δε θα έπρεπε να είναι μια φυσιολογική πορεία ενός μαθητή; Η μεταπήδησή του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση; Και για το τέλος, αλήθεια, η εκκλησία από πού μαθαίνει τα ονόματα και τις διευθύνσεις των μαθητών που κάθε χρόνο εισάγονται στα πανεπιστήμια; Παίρνουν τις καταστάσεις από τα σχολεία; Από την Διεύθυνση; Από το Υπουργείο;

Ο μητροπολίτης Ημαθίας αυτή τη φορά πήγε στην Μελίκη, κάλεσε 80 παρακαλώ μαθητές και τους βράβευσε. 
Κατά τα άλλα, ο Σύριζα έλεγε ότι ο προγραμματικός του στόχος είναι να γίνει πλήρης διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας.

*οι φωτογραφίες είναι από το: http://www.inveria.gr

4 σχόλια:

Nikos Lioliopoulos είπε...

Nα αγιάσει το πληκτρολόγιο σου!!!!

Ανώνυμος είπε...

Από τον κόρακα κρα ακούς!!

Ανώνυμος είπε...

όταν δινει υποτροφιεσ η αγγελοπουλου ο σοροσ είναι καλοι που μηδενησαν και πουλησαν τηντραπεζα τωρα που γραφεισ το σχολιο την βλεπεισ οι τους βουλευτεσ που μηδενισαν του πατερα σου την συνταξη δεν λεσ τιποτα η τα πατζαρια κυριε αγροτη και το νερο στην μελικη πωσ θα σπουδασεισ τα παιδια σου παλι στην εκλησια θα καταληξεισ - κυριε πληκτρα=παντωσ ορουσ της εκκλησιασ γραφεισ ==να αγιασεισ===

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτες τις τελετες δινουν παρων και πολλοι τοπικοι αρχοντες (δημαρχοι , βουλευτες , ανθρωποι που εχουν οικονομικη επιφανεια) και καμαρωνουν οταν δινουν στα παιδια τους τα βραβεια που οι σαλιαριδες καθηγητες δινουν αποχλοχερα τον βαθμο για να ειναι αρεστοι προς αυτους.
Πιο φταιν ρε μοχλα , οι παπαδες? Η' οι σαλιαριδες της αχρηστης δημοσιας εκπαιδευσης που το κανουν για να γλυφουν καλυτερα. Δημοσια ΣΚΑΤΑ παιδεια υπαρχει. Απλα στις τελικες εξετασεις κρινονται ολα εκει που δεν υπαρχει μεσον. Και οι περισσοτεροι απο δαυτους (για τους γονεις) πεφτουν απο τα συννεφα.
Στην τελικη μπορουν οι εκπαιδευτικοι να κανουν μια εκδηλωση στο σχολειο τους και τελος. Να αρνηθουν να δοθουν βραβεια απο τους παπαδες.
Αλλα βλεπεις αλλη γκλαμουρια εχει το γλυψιμο με φωτο μεσα σε εναν ναο.
Αντε μοχλα, ξυπνα.