Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Νέα παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου για το τεράστιο πρόβλημα στο Νοσοκομείο Βέροιας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας έχει πολλές φορές στο παρελθόν αναδείξει το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού στο Νοσοκομείο Βέροιας και τους κινδύνους που απορρέει από αυτή την κατάσταση.
Ο σύλλογος επανέρχεται με νέα ανακοίνωση και λέει ρητά ότι η ανοχή του τελείωσε και θα κινήσει διαδικασίες. Τί είδους διαδικασίες δεν αναφέρει αλλά προφανώς εννοεί ότι θα προσφύγει στην δικαιοσύνη. Διότι, από καταγγελίες η κεντρική κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει τίποτα.

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου είναι:


«Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας είχε δημοσίως τοποθετηθεί και είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία του Νομού και ειδικότερα στην Μονάδα της Βέροιας με Συνέντευξη Τύπου που έγινε στις 12 Ιουνίου 2015, απευθυνόμενοι προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, προς την ηγεσία της Υγειονομικής Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας, προς τους τοπικούς Βουλευτές αλλά και προς την Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Μετά λοιπόν από τις τελευταίες εξελίξεις στην Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Βέροιας όπου οι 4 Ειδικοί και οι 3+2 Ειδικευόμενοι γιατροί, υπερβαίνοντας τις ανθρώπινες αντοχές αλλά και τα επιστημονικά όρια, εφημερεύοντας 30 ημέρες τον μήνα, πράγμα το οποίο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τον Ιατρικό Σύλλογο Ημαθίας διότι οριακά τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια της εφημερίας (ασφάλεια του πολίτη), ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας επανέρχεται για ακόμη μια φορά και καταγγέλλει όλους αυτούς που συνειδητά έχουν στόχο την αποδόμηση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση (πολιτική ηγεσία Υπουργείου Υγείας και Υγειονομικής Περιφέρειας) ότι η ανοχή έχει τελειώσει.

Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να λύσουν άμεσα το θέμα της υποστελέχωσης των Μονάδων Υγείας της Ημαθίας με μετακίνηση γιατρών κατ’αρχήν προκειμένου να στηριχθεί η ομαλή λειτουργία των κλινικών, και εν συνεχεία με την οριστική επίλυση του προβλήματος αυτού μέσω της τοποθέτησης Ειδικευόμενων γιατρών ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες των δύο Μονάδων Υγείας των Νοσοκομείων Ημαθίας.

Ζητούμε την υπομονή, την ανοχή αλλά και την στήριξη του κόσμου που επισκέπτεται την Μονάδα Υγείας Βέροιας και τους ενημερώνουμε ότι για τα προβλήματα που συναντούν οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι οι γιατροί.


Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας δεσμεύεται ότι θα προωθήσει το ζήτημα της επίλυσης των ως άνω αναφερόμενων προβλημάτων προς πάσα κατεύθυνση και με κάθε τρόπο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: