Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Υπάρχουν Ημαθιώτες που στηρίζουν Άδωνη; Ναι, δεν έχουμε καμιά ελπίδα

Δεν είχα κανέναν σκοπό να αναφερθώ στην επίσκεψη του Άδωνη Γεωργιάδη στην Βέροια αλλά ...."αναγκάζομαι" εξ αιτίας του γεγονότος ότι βρέθηκαν 40-50 συμπολίτες που έκαναν τον κόπο και πήγαν να τον ακούσουν στην ΕΛΗΑ το βράδυ της Πέμπτης. Βλέποντας τις φωτογραφίες από την συγκέντρωση που έγινε για να μιλήσει ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ αναρωτήθηκα, για πολλοστή φορά, αν αυτός ο τόπος και αυτός ο λαός έχει ελπίδα.
Αλήθεια, όταν ένας λαϊκιστής ακροδεξιός που χωρίς κανένα προσόν ουσιαστικό αλλά εξ αιτίας της υπερβολικής τηλεοπτικής προβολής κατάφερε να κάνει "σχολή"  έφτασε στο σημείο να συγκεντρώσει τις 50 υπογραφές και σήμερα να είναι υποψήφιος για την θέση του προέδρου της ΝΔ, αυτό σημαίνει ότι το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα πάσχει. Πάσχει διαχρονικά αφού και το 2009 είχαμε το φαινόμενο Ψωμιάδη που σε αρκετούς νομούς της Μακεδονίας είχε πρωτεύσει κι όλας.

Ο ακροδεξιός λόγος του Γεωργιάδη που σε πολλά σημεία ταυτίζεται με τα όσα υποστηρίζει η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής εκφράζει ένα συγκεκριμένο ακροατήριο. Ανθρώπους υπερ- συντηρητικούς, ακροδεξιούς πολιτικά και φοβικούς με κάθε τι έχει να κάνει με αυτό που ονομάζουμε ανοιχτή κοινωνία. Άνθρωποι χαμηλής μορφωτικής στάθμης που ηδονίζονται να ακούνε για το "μεγαλείο" της ελληνικής φυλής, για τον ευλογημένο μοναδικό τόπο που υποτίθεται είναι η χώρα μας, για υδρογονάνθρακες και φυσικό αέριο που έχει ο τόπος μας και για άλλες τέτοιες εθνικιστικές αηδίες υποστηρίζουν τον συγκεκριμένο υποψήφιο. Άνθρωποι που κατά τύχη δεν βρέθηκαν στην κάλπη της Χρυσής Αυγής, άνθρωποι που αναπολούν την χούντα του Παπαδόπουλου κλπ

Όταν λοιπόν βρίσκονται ακόμα και σήμερα Ημαθιώτες που υποστηρίζουν τον Άδωνη για πρόεδρο της ΝΔ, αυτόν που ολοκλήρωσε την διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας και σήμερα δεν λειτουργεί κανένα νοσοκομείο στο νομό τότε όχι αλλά δεν έχουμε ελπίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: