Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Όλοι παίζουν τον "παπά" για το Νοσοκομείο Βέροιας που φυλλορροεί - σχόλιο

Για το Νοσοκομείο Βέροιας έχω γράψει αρκετές φορές και συνεπώς γνωρίζετε το θέμα. Η έλλειψη προσωπικού, ιατρικού και νοσηλευτικού, καθώς και υλικών έχουν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια μια κατάσταση τριτοκοσμική. Η αιτία είναι γνωστή και οφείλεται στο πετσόκομμα της χρηματοδότησης των νοσοκομείων της χώρας εξ αιτίας της πολιτικής που ....εφαρμόζεται την τελευταία εξαετίας και την οποία επιβάλλει η τρόικα μέσω των μνημονίων.

Το θέμα είναι τόσο απλό και κατανοητό που δε θέλει άλλη εξήγηση. Κι όμως, όλα αυτά τα χρόνια ακούμε δηλώσεις και βλέπουμε φωτογραφίες από επισκέψεις διαφόρων πολιτικών στο Νοσοκομείο που είναι κενές περιεχομένου. 

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν εδώ και μήνες ότι θα γίνουν διορισμοί και θα καλυφθούν τα κενά. Πιθανόν να αγνοούν ότι κανείς γιατρός δεν θα πάει να δουλέψει στο νοσοκομείο Βέροιας για να πάρει 800 ευρώ βασικό μισθό. 

Προχτές επισκέφθηκε το νοσοκομείο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και βουλευτής του Πασόκ Θαν. Θεοχαρόπουλος που έκανε μια μακροσκελή δήλωση και έστειλε δελτίο τύπου αλλά δε βρήκε ευκαιρία να αναφερθεί στις αιτίες που το νοσοκομείο έχει απαξιωθεί και έχει καταστεί επικίνδυνο για την υγεία των ασθενών του. Να αναφερθεί και να πει ότι τα μνημόνια φταίνε που έφτασε το νοσοκομείο Βέροιας στην κατάσταση αυτή.
Ωστόσο, βγήκε και αυτός μια ωραία φωτογραφία και την έστειλε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: