Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Εικόνες εγκατάλειψης στην πλατεία Παπαντωνίου- Ο δήμος οφείλει να είναι παντού, όχι μόνο στο κέντρο

Αυτή η εικόνα είναι μόνιμη στην πλατεία Παπαντωνίου στην Αλεξάνδρεια, στην ......περιοχή όπου βρίσκονταν ο Γιδάς και κατοικούσαν οι ντόπιοι. Στο πλακόστρωτο της πλατείας αλλά και στα σκαλάκια αποτυπώνεται η εγκατάλειψη της διοίκησης του δήμου διαχρονικά. 
Πάντα βρόμικα, ασκούπιστα, λερωμένα. Εσχάτως συνάντησα και σπασμένα γυαλιά προφανώς από μπουκάλι που κάποιος έσπασε. Και να φανταστείτε ότι εκεί παίζουν παιδιά.

Είναι προφανές ότι ο δήμος δεν δίνει και μεγάλη σημασία στις περιφερειακές πλατείες και παιδικές χαρές και προσέχει περισσότερο τις κεντρικές. Ωστόσο, θα πρέπει κάποια στιγμή αυτό να αλλάξει γιατί τα δικαιώματα των πολιτών είναι ίδια όπου κι αν κατοικούν. Είναι υποχρέωση του δήμου να καθαρίζει παντού, να κόβει τα χόρτα παντού, να συντηρεί τους δημοτικούς χώρους παντού.
Επίσης, είναι υποχρέωση των κατοίκων να διαφυλάττουν την δημοτική περιουσία.
Αυτονόητα πράγματα που όμως δεν τα έχουμε κατακτήσει ακόμα.







1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙΑ . Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΚΕΙ. ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΛΙΓΟ. ΔΙΟΤΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑ ΕΚΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΥΛΙΚΑ Η' ΘΑ ΧΑΛΑΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ.
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΓΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ. Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ - ΠΑΝΤΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.