Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

400 πρόσφυγες…150 παιδιά…36 βρέφη…Ένα “σχολείο”…εχθροί!!!

Τα γεγονότα που αφορούν στο Προσφυγικό διαδέχονται το ένα το άλλο καταιγιστικά.  Πρόσφυγες και μετανάστες, εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη από την αντιμεταναστευτική πολιτική που κήρυξαν Ε.Ε. και συνυπέγραψαν οι κυβερνήσεις των 28 στην τελευταία Σύνοδο κορυφής, βλέπουν το όνειρο για ένα καλύτερο αύριο να ματαιώνεται , να θάβεται κάτω από τη λάσπη.

Βράδυ Τετάρτης, 23 του Μάρτη ,έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο γίνεται φανερός ο ρόλος που επιδιώκουν να διαδραματίσουν γνωστοί κύκλοι, καλλιεργώντας μισαλλόδοξες, ξενοφοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις, χύνοντας δηλητήριο σε μυαλά και συνειδήσεις  λαϊκών.....
ανθρώπων, παίζοντας έντονα με το φόβο και την άγνοια!

Βράδυ Παρασκευής, 25 του Μάρτη, τα πρώτα λεωφορεία από την Ειδομένη γίνονται αντικείμενο επίθεσης από γνωστούς χρυσαυγίτικους κύκλους και παράγοντες αλλά και μια πολύ μικρή μερίδα ανθρώπων των χωριών της περιοχής!

Η μέθοδος κλασική. Συνθήματα, υποκριτική  ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου, εμβατηρίων αλλά και του «ύμνου» της Χρυσής Αυγής , μαζί με την αποκρουστική, βάρβαρη πράξη του ριξίματος  γουρουνοκεφαλών ! Όλα αυτά τη νύχτα , στο σκοτάδι , ακριβώς γιατί όλοι εκείνοι που επιδιώκουν το φόβο στις ψυχές και στο μυαλό των ανθρώπων αρέσκονται σ’ αυτό!

400 πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν σε στρατόπεδο της περιοχής για να βρουν ανθρωπινότερες συνθήκες διαβίωσης, οικογένειες με μικρά παιδιά. Πάνω από 150 είναι παιδιά κάτω των 16 και από αυτά 36 έως 2 χρονών!


Πρέπει να αναρωτηθούμε. Εναντίον ποιων  και γιατί κινήθηκαν  με τέτοιες διαθέσεις αργά το βράδυ της Παρασκευής όσοι ελάχιστοι βρέθηκαν έξω από το στρατόπεδο «Αρματολού Κόκκινου»;. Ποιος είναι ο εχθρός τους; Οι δεκάδες απέλπιδες άνθρωποι που επιβίωσαν από τον πόλεμο, τους βομβαρδισμούς, τις επεμβάσεις ΗΠΑ-ΝΑTO ,Ε.Ε, Ρωσίας, από τους αποκεφαλιστές του ISIS,από τα σάπια δουλεμπορικά και τον υγρό τάφο της θάλασσας,   και έψαξαν να ‘ βρουν καταφύγιο και σωτηρία αυτοί και τα παιδιά τους; Αυτούς θεώρησαν εχθρούς και γι’ αυτό προσπαθούν να πείσουν , να τρομοκρατήσουν, αυτοί, μια μικρή μειοψηφία, που σίγουρα δεν αντιπροσωπεύει τις ιδέες και τα αισθήματα των λαϊκών ανθρώπων της ευρύτερης περιοχής, χύνοντας μαύρο δηλητήριο φασιστικών και ρατσιστικών αντιλήψεων; 

Αυτοί είναι οι εχθροί; Από αυτούς κινδυνεύουμε;
Κοιτώντας τους ανθρώπους αυτούς ποιος μπορεί να δει εχθρό και όχι την ανθρώπινη δυστυχία και την προσφυγιά ολοζώντανη; 
Κοιτώντας τα μικρά παιδιά ποιος αντικρίζει το πρόσωπο ενός εχθρού ! Κοιτάμε κατάματα ένα «σχολείο» μικρά παιδιά, βλέπουμε τους εαυτούς μας!
Κοιτώντας τούτους τους ανθρώπους, κοιτάμε κατάματα το έγκλημα,βλέπουμε κυνηγημένους πότε από το ΝΑΤΟ  πότε από την ΕΕ και τα φονταμενταλιστικά κινήματα, ανθρώπους που πληρώνουν με το αίμα τους την κτηνώδη απληστία των ιμπεριαλιστών.

Είναι ανάγκη, μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση να ορθώσουμε όλοι μας το ανάστημά μας δείχνοντας έμπρακτη αλληλεγγύη! Είναι ανάγκη να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τους πρόσφυγες!

Είναι ανάγκη να ξεσκεπάσουμε όσους με τον πιο αποκρουστικό τρόπο χύνουν δηλητήριο, προσπαθούν να φυτέψουν το μίσος στην ψυχή, στη συνείδηση ανθρώπων του λαού!

Είναι ανάγκη τώρα να αγωνιστούμε ενάντια στους πρωταίτιους αυτής της καταστροφής, Ιμπεριαλιστές και κυβερνήσεις, ορθώνοντας μαζικό,  αντιπολεμικό, αντιμπεριαλιστικό κίνημα

Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: