Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ.

Απαντώντας στην ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ θα  θέλαμε  κατ΄αρχήν να τονίσουμε ότι η επιστολή  γράφτηκε «εν θερμώ»  σε στιγμές ταραχής και αμηχανίας μέσα  στις δύσκολες  μέρες που βιώνει όλη Ελλάδα.

Εμείς δεν θα μιλήσουμε  για το ποιος είναι επαναστάτης, «Όψιμος» ή «Πρώην».

Γιατί η  επαναστατικότητα κατοχυρώνεται μέσα από τις πράξεις  και όχι από  τα λόγια και.....
κρίνεται  από τους πολίτες, και τις  Δημότισσες/τες  του δήμου μας και για το ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στη Κυβέρνηση και για τη Δημοτική αρχή του Δήμου Αλεξάνδρειας.

 Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά, αλλά  είναι  γνωστό και σε όλες και  όλους , ότι ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ο πιο κοντινός θεσμός στον  πολίτη και επομένως είναι αυτονόητο σε μια αγροτική περιοχή όπως η δική μας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει και πρέπει να βρίσκεται πάντα  κοντά στους δημότες –αγρότες , αρωγός και συμπαραστάτης και να τους στηρίζει σε όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν.

Προβλήματα τα οποία δυστυχώς διογκώνονται (όπως άλλωστε και σε όλους τους παραγωγικούς τομείς -εργαζόμενους) μέσα από τα μνημόνια που έχουν ψηφιστεί, αλλά κυρίως από τα μέτρα που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει να επιβάλλει για τους αγρότες στη βάση της συμφωνίας  του 3ου μνημονίου που έχει υπογράψει.

Η  Δημοτική αρχή του Δήμου Αλεξάνδρειας, από τις πρώτες μέρες των αγροτικών κινητοποιήσεων ήταν κοντά στους αγρότες –συμπολίτες μας, συζήτησε στο Δημοτικό Συμβούλιο τα προβλήματά τους   και ψήφισε  ψήφισμα στήριξης του αγώνα τους, βρέθηκε μαζί τους στα μπλόκα που έγιναν, (κάτι που και ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας  είχε πράξει στο παρελθόν) και θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό τους μέχρι να λυθούν τα προβλήματά τους, στηρίζοντας  τα όποια μέτρα και δράσεις αποφασίσουν τα όργανα τους.

Σαν φυσικά άτομα όμως, πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και της Διοίκησης είμαστε αγρότες, και  έχουμε νομίζουμε το Δημοκρατικό  δικαίωμα να εκφραστούμε ως αγρότες,να λειτουργήσουμε ως αγρότες, να αγωνιστούμε ως αγρότες  και να κάνουμε τις όποιες  προτάσεις μας για όποιες μορφές αγώνων νομίζουμε και κρίνουμε ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη λύση των προβλημάτων μας.

Πιστεύουμε ότι  κανείς  δεν θα συμφωνήσει να στερηθούμε   αυτού του Δημοκρατικού δικαιώματος.

Θέλουμε επίσης να πιστεύουμε  ότι και ο  ΣΥΡΙΖΑ  συμφωνεί σε αυτόν τον τρόπο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (αγωνιστικά και διεκδικητικά κοντά στους Πολίτες - Δημότες της) αλλά και των ενεργών αγροτών - πολιτών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.
        
Τώρα αν τυχαίνει αυτόν τον καιρό να είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και είναι αναγκασμένος,  μέσα από το 3ο  μνημόνιο που με αποκλειστικά δική του ευθύνη έφερε και  ψήφισε, να επιβάλλει μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωση τους αγρότες του Δήμου μας, σίγουρα η ευθύνη δεν είναι δική μας.
    
Εμείς όμως θέλουμε, να κάνουμε γνωστό στη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ ότι  καθημερινά διαχειριζόμενοι σε «ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο» τα καθημερινά προβλήματα του Δήμου μας έχουμε καταφέρει να πετύχουμε αρκετά πράγματα σε πολλούς τομείς και είναι δρομολογημένα να λυθούν πολλά  χρόνια προβλήματα του Δήμου μας.

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να απαντήσουμε για το «καλάθι του Αγρότη», που αναφέρεται στην ανακοίνωση, γιατί εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά, όπως και οι δημότισσες/τες  μας, το τι έχουμε  πράξαμε  σαν Δημοτική Αρχή μέχρι τώρα  και τι έχουμε προγραμματίσει να  κάνουμε  στο άμεσο μέλλον για τον αγρότη/ισσα  και για όσα τους απασχολούν.

 Θα ήταν όμως καλύτερο για τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ να ξαναδιαβάσει  το «Πρόγραμμα της  Θεσσαλονίκης» και να αγωνιστεί για αυτό καθώς επίσης και  για τις προεκλογικές υποσχέσεις  που απλόχερα μοίραζε (δεν χρειάζεται να τις αναφέρουμε) είναι γνωστές σε όλους.

Και «Το όψιμοι επαναστάτες» παραπέμπει στο «Πρώην Επαναστάτες και νυν Όψιμοι  Μνημονιακοί»

  
                                               Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
                                       ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΓΚΥΡΙΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: