Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Το κράτος να κάνει υποδομές στο στρατόπεδο Φιλίππου και να το παραχωρήσει στον δήμο Αλεξάνδρειας - Είναι αυτονόητη υποχρέωσή του

Ο Σπυρίδης (αριστερά) να δεσμευτεί δημόσια ότι θα γίνει πράξη
το αίτημα του δήμου
Το ανενεργό στρατόπεδο Φιλίππου στην Αλεξάνδρεια ως γνωστόν θα μετατραπεί τις επόμενες ώρες σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και πολύ σωστά θα κάνει αφού οι ανάγκες είναι μεγάλες και οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων σε μέρη όπως η.... Ειδομένη είναι απαράδεκτες και δεν τιμούν κανέναν.
Ο δήμος Αλεξάνδρειας από την πρώτη στιγμή που ετέθη το θέμα, ετέθη ως πιθανό ενδεχόμενο, τήρησε ξεκάθαρη στάση που τιμά τόσο τον δήμαρχο που την εξέφρασε όσο και τους συμβούλους που ομόφωνα την αποδέχτηκαν. Η στάση αυτή ορίζεται στο ότι ο δήμος δεν πρόκειται να υπηρετήσει την ξενοφοβία και τον ρατσισμό. Τόσο απλά και τόσο θαρραλέα ο δήμος Αλεξάνδρειας αν και κατά βάση συντηρητικής προέλευσης τον συγκροτούν πολίτες μπήκε μπροστά σε ένα κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης των κατατρεγμένων.

Συγκροτήθηκε το τοπικό συντονιστικό όργανο που
συμπεριλαμβάνει φορείς που το προηγούμενο διάστημα τήρησαν στάση ουδετερότητας ή ακόμα έκαναν σιωπηρό μποϋκοτάζ στην προσπάθεια κινήσεων και συλλογικοτήτων που μάζευαν βοήθεια για τους πρόσφυγες στον ΣΕΑ Πλατάνου ή για όσους βρίσκονται στην Ειδομένη. Οι φορείς αυτοί αναθεώρησαν την στάση τους και αποφάσισαν να εμπλακούν ενεργά στην προσπάθεια συμπαράστασης των προσφύγων και αυτό είναι μεγάλη επιτυχία όλων εκείνων που έδωσαν αγώνα το προηγούμενο διάστημα ώστε να διαμορφωθεί ένα κλίμα που καταπολέμησε την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

Ο δήμος Αλεξάνδρειας λοιπόν μπήκε μπροστά και δια στόματος δημάρχου πρέπει να κάνει ενέργειες ώστε να απαλύνει όσο μπορεί το δράμα των προσφύγων που έρχονται στο έδαφός του. Ο δήμος Αλεξάνδρειας πρέπει να κάνει το αυτονόητο και πιστεύω ότι θα το κάνει με το παραπάνω.
Από την πλευρά του το κράτος, η κεντρική διοίκηση με την σειρά
της πρέπει να κάνει το αυτονόητο. Να δεσμευτεί τώρα, να δεσμευτεί δημόσια δια του υπουργού Βίτσα ότι θα αρχίσει άμεσα την γραφειοκρατική διαδικασία οριστικής παραχώρησης του ανενεργού στρατοπέδου στην κυριότητα του δήμου. Να εκπληρωθεί το αίτημα του δήμου που είχε κατατεθεί από πέρσι ακόμα δια του παραιτηθέντος αντιδημάρχου Αλεξόπουλου ώστε ο χώρος αυτός να μετατραπεί σε οργανωμένο μηχανοστάσιο των οχημάτων του δήμου και σε αποθηκευτικό χώρο για καύσιμα, αναλώσιμα κλπ.

Πρέπει να δεσμευτούν δημόσια οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και να συμπαραταχτούν με το αίτημα του δήμου Αλεξάνδρειας καλώντας τον Βίτσα να υπογράψει την παραχώρηση τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: