Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Τρία προσφυγάκια από την Συρία παίζουν μπάλα στο Καμποχώρι - Τρανό παράδειγμα ενσωμάτωσης και αλληλεγγύης δείχνει το δρόμο

Τρία προσφυγόπουλα από την Συρία, τρία αγοράκια σε ηλικία δημοτικού σχολείου, εγκαταστάθηκαν πριν από μια....
βδομάδα περίπου σε αγρόκτημα, λίγο έξω από την Αλεξάνδρεια, ιδιοκτησίας του Γιάννη Απατσίδη. Εγκαταστάθηκαν μαζί με τις οικογένειές τους και στο σύνολο αριθμούν δεκατέσσερα άτομα. 
Τα μέλη των δυο οικογενειών έγιναν αμέσως αποδεκτά από τον περίγυρο και αγκαλιάστηκαν σε τέτοιο βαθμό που αμέσως ένιωσαν μέλη αυτής της μικρής κοινωνίας.

Ωστόσο, τα τρία προσφυγόπουλα έκαναν ακόμα ένα βήμα ενσωμάτωσης με την βοήθεια της ποδοσφαιρικής ακαδημίας του Μ. Καραλιόπουλου που εδρεύει στο Καμποχώρι. 

Οι τρεις Σύροι πιτσιρικάδες πήγαν στην ακαδημία και αμέσως έγιναν δεκτοί με χαρά και ζεστασιά τέτοια που ένιωσαν σαν στο σπίτι τους. Την επόμενη μέρα, το Σάββατο, έβαλαν τα ρούχα για τον αγώνα και έπαιξαν μπάλα στο τουρνουά που διοργανώθηκε.
Όταν "μιλάνε" τα παιδιά και οι μεγάλοι βοηθάνε τότε πολλά προβλήματα λύνονται και οι φασίστες εξαφανίζονται.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΠΑΤΣΙΔΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΑΡΑΛΙΟΠΟΥΛΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ