Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

ΕΛΜΕ Ημαθίας για εμπλοκή ΝΑΤΟ στο Αιγαίο: Επικίνδυνη εξέλιξη

Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη φρούρηση των ελληνοτουρκικών συνόρων στο Αιγαίο και των τουρκοσυριακών συνόρων είναι μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, καθώς εμπλέκει το λαό και τη χώρα ακόμα βαθύτερα στις αρνητικές εξελίξεις στην περιοχή.

Αυτή η απόφαση συμφωνήθηκε ομόφωνα από τους .....
υπουργούς Άμυνας του ΝΑΤΟ, στο όνομα της «φύλαξης» των ελληνοτουρκικών συνόρων και της «καταπολέμησης των προσφυγικών ροών».

Το ΝΑΤΟ εμφανίζεται ως «φύλακας-άγγελος», τη στιγμή που το ίδιο στηρίζει ανοιχτά τις προκλήσεις και παραβιάσεις στον εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα της χώρας μας, την αμφισβήτηση ελληνικών νησιών και νησίδων, ως «γκρίζες ζώνες» από τη μεριά της Τουρκίας. Το ΝΑΤΟ καλείται να συμβάλλει στην λύση ενός προβλήματος που το ίδιο με τις στρατιωτικές του επεμβάσεις έχει δημιουργήσει.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

* Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ. Να σταματήσουν οι κοινές ασκήσεις με ελληνική συμμετοχή. Κανένας Έλληνας στρατιωτικός έξω από τα σύνορα. Να γυρίσουν πίσω τα πλοία.

* Άμεσα μέτρα στήριξης των προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στη χώρα μας.

* Γρήγορη διεκπεραίωση των διαδικασιών καταγραφής και ταυτοποίησης. Επαρκής στελέχωση των υπηρεσιών που σχετίζονται με τη διάσωση, την υποδοχή, περίθαλψη και τη μετακίνηση. Να στηριχθούν με τον αναγκαίο εξοπλισμό και υποδομές.

* Εξασφάλιση ΑΜΕΣΗΣ και ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗΣ μετακίνησης στους τόπους προορισμού τους που αυτή τη στιγμή εμποδίζεται από τις ξενοφοβικές δυνάμεις χωρών της ΕΕ.

* Να εξασφαλισθεί αξιοπρεπής υγιεινή διαμονή και διατροφή, μέχρι να αναχωρήσουν για τις χώρες προορισμού τους.

* Κατάργηση των Κανονισμών του Δουβλίνου και όχι μόνο αλά καρτ αναστολή εφαρμογής.       
                               

Δεν υπάρχουν σχόλια: