Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Δεν ωφελεί κανέναν η διακίνηση εικασιών και φοβιών - σχόλιο με αφορμή ισχυρισμό του αστυνομικού διευθυντή Ημαθίας

Ο αστ. διευθυντής με τους δημάρχους Βέροιας και Αλεξάνδρειας
σε πρόσφατη σύσκεψη
Όπου βρεθεί και όπου σταθεί ο αστυνομικός διευθυντής Ημαθίας λέει ότι αν κατακερματιστούν οι δυνάμεις μου με την δημιουργία και άλλων κέντρων φιλοξενίας δεν θα μπορέσω να παρέχω καμιά φύλαξη.

Αυτό το γεγονός, αυτή η αγωνία του αστυνομικού διευθυντή προφανώς τον ωθεί να ...
ισχυρίζεται ότι στο πλάνο της κυβέρνησης είναι να γίνει και άλλο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Παλιοχώρι ώστε να προκληθεί αντίδραση του δήμου και των κατοίκων και συνεπώς να ακυρωθεί ένας τέτοιος σχεδιασμός εάν και εφόσον υπάρχει.
Είναι προφανές όμως ότι η διακίνηση αυτής της εικασίας ή της πιθανότητας προκαλεί αντιδράσεις στον πληθυσμό που με μεγάλη ηρεμία και πραότητα δέχτηκε την νέα κατάσταση. Εφόσον όμως ο πληθυσμός της Αλεξάνδρειας γίνεται αποδέκτης τέτοιων "ειδήσεων" και εικασιών είναι θέμα χρόνου να προκύψουν αντιδράσεις και θα κάνουν την εμφάνισή τους ακροδεξιά και ναζιστικά στοιχεία για να τις φουσκώσουν και να τις εκμεταλλευτούν.
Συνεπώς, αφενός θα πρέπει ο διοικητής της αστυνομίας να περιοριστεί στα υπηρεσιακά του καθήκοντα και να μην κάνει εικασίες. Θα πρέπει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να βγουν δημόσια και να αποκλείσουν μια τέτοια εξέλιξη. Θα πρέπει η κυβέρνηση να κατανείμει τους πρόσφυγες σε ευρύτερη βάση και σε συνθήκες ανθρώπινες, κοντά σε αστικά κέντρα κλπ και όχι όπου βρίσκει στρατιωτικό χώρο να τον μετατρέπει σε αποθήκη ψυχών.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς και χρειάζεσαι ψυχίατρο. Αν θες λαθρομετανάστες πάρτους σπίτι σου. Υποδείξεις από σένα και ομοίως σου πολύ πάει. Μπράβο στον Αστυνομικό Διευθυντή. Είναι υπεύθυνος έναντι των πολιτών.

Ανώνυμος είπε...

Με όλο το συμπάθειο ρε Χάρη, δηλαδή όποιος λέει κάτι αντίθετο απο την σκέψη σου είναι ακροδεξιό και ναζιστικό στοιχείο ? Μήπως συμβαίνει το αντίθετο?