Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Υποκρισία και πολλά κέρδη πίσω από τα "παράνομα" γεωργικά φάρμακα Τουρκίας- σχόλιο

Με αφορμή ένα περιστατικό που έγινε προ δεκαπενθημέρου περίπου και αφορά σε συλλήψεις πολιτών στο Πλατύ διότι κατείχαν και προφανώς θα διέθεταν στην αγορά γεωργικά φάρμακα που προέρχονται από την Τουρκία και δεν είναι εγκεκριμένα θέλω να γράψω δυο λόγια που έχει να κάνει τόσο με την υποκρισία των αρχών όσο και με την αδήριτη αναγκαιότητα των αγροτών να βρουν εναλλακτικές που προσφέρει το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα εκμεταλλευόμενο την λογική της ελεύθερης αγοράς.

Η αστυνομία αλλά και η νομαρχία δια μέσω του.....
αρμόδιου τμήματος γεωργικής ανάπτυξης γνωστοποίησαν το γεγονός. Η αστυνομία στα τόσα χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά ίσως είναι το μοναδικό περιστατικό που έχει να κάνει με παράνομα γεωργικά φάρμακα. Αυτό κάτι λέει. Προφανώς κάποιοι ενοχλήθηκαν και κάρφωσαν τον ανταγωνιστή τους. Διότι, όλοι γνωρίζουν ότι πλείστοι όσοι γεωπόνοι δουλεύουν ακόμα φάρμακα που υποτίθεται είναι απαγορευμένα και θα έπρεπε να έχουν αποσυρθεί. Ωστόσο, είναι κοινό μυστικό ότι πολλά «φαρμακάδικα» πουλάνε σε αγρότες σκευάσματα που δούλευαν χρόνια, οι αγρότες τα εμπιστεύονται και συνεχίζουν να κάνουν χρήση έστω και απαγορευμένα.

Πάμε τώρα στην Νομαρχία που έρχεται με ανακοίνωσή της να πει ότι υπάρχει κίνδυνος τόσο για τις καλλιέργειες όσο και για την δημόσια υγεία από την χρήση τέτοιων φαρμάκων. Αλήθεια, η Νομαρχία τώρα πήρε είδηση ότι γίνεται χρήση τέτοιων σκευασμάτων; Προ τριετίας, αν δεν κάνω λάθος, τέτοιο φάρμακο δεν προκάλεσε ζημιές σε βαμβακοφυτείες στην περιοχή Κλειδίου- Πλατάνου; Έγιναν έλεγχοι έκτοτε; Αν ναι, όλα βρέθηκαν εντάξει;

Τελευταίο αλλά όχι έσχατο. Είναι προφανές ότι το κόστος των φαρμάκων είναι τεράστιο και εν μέσω κρίσης ο αγρότης για να μειώσει τα κόστη του θα καταφύγει σε εναλλακτικές λύσεις. Μια από αυτές είναι η προμήθεια τέτοιων φαρμάκων που το σύστημα έχει εξοβελίσει και τα έχει στείλει στην παρανομία για να απομυζά τους παραγωγούς.

Συνεπώς, το φαινόμενο θα συνεχίζεται και ας αφήσουν όλοι τα προσχήματα. Δεν μπορεί να κλείσεις τα σύνορα στα εμπορεύματα, στα ευρώ και στο κέρδος. Τόσο απλό είναι το πράγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: