Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Μεγάλες οι ζημιές από την χτεσινή χαλαζόπτωση- Δήλωση Γκυρίνη για άμεση αποζημίωση ΕΛΓΑ

Η χαλαζόπτωση που σημειώθηκε χτες το μεσημέρι προς το απόγευμα ήταν έντονη σε ορισμένα σημεία της Ημαθίας και ειδικότερα στην γεωγραφική περιοχή της δημοτικής ενότητας Αντιγονιδών (Καβάσιλα, Σταυρός κλπ) καθώς και στον άξονα προς Βέροια με συνέπεια να πληγούν οι καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής που συνίστανται σε εποχιακές όπως βαμβάκι και δενδρώδεις όπως ροδάκινα κλπ
Το χαλάζι ήταν.....
πυκνό και έπεφτε με μεγάλη ένταση με αποτέλεσμα να καλύψει τα πεζοδρόμια και τον δρόμο και μάλιστα να φτάσει σε ύψος αρκετών εκατοστών!!!

Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας ενημερώθηκε αμέσως για το γεγονός και προχώρησε άμεσα σε αυτοψία της κατάστασης και αμέσως μετά έκανε την εξής δήλωση:


«Αμέσως μετά την χαλαζόπτωση πήγα ο ίδιος να διαπιστώσω την κατάσταση. Η ζημιά είναι μεγάλη και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα από τον ΕΛΓΑ με τον οποίο έχω επικοινωνία για να κανονίσει το τι πρέπει να κάνει. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει καθυστέρηση και για κανέναν λόγο δεν πρέπει να γίνουν οι αγρότες τα εξιλαστήρια θύματα όπου πάνω στις πλάτες τους θα παιχτούν παιχνίδια.
Οι αγρότες που υπέστησαν ζημιά πρέπει να αποζημιωθούν. Η διοίκηση του δήμου και εγώ προσωπικά αντιλαμβανόμαστε πλήρως το μέγεθος της ζημιάς και του προβλήματος και είμαστε στο πλευρό τους και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να αποζημιωθούν»


Πολυμέσα

Δεν υπάρχουν σχόλια: