Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Αδιέξοδη "αισιοδοξία" του προέδρου του αγροτικού συλλόγου Αλεξάνδρειας - Βρείτε νέους τρόπους αγώνα

Αισιόδοξο τον βρίσκω τον πρόεδρο του αγροτικού συλλόγου Αλεξάνδρειας στην ανακοίνωση που εξέδωσε και με την οποία καλεί τους συναδέλφους του να πάνε στην Αθήνα για ένα διήμερο για να διαμαρτυρηθούν για την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού- φορολογικού. Και τον βρίσκω αισιόδοξο διότι θεωρεί ή κάνει ότι πιστεύει πως θα συγκεντρωθεί στην πρωτεύουσα «ολόκληρος ο αγροτικός κόσμος της χώρας» και συνεπώς καλεί και τους αγρότες μέλη του συλλόγου της Αλεξάνδρειας να πάνε κι αυτοί να διαδηλώσουν.

Ε, άμα πάει έστω και ένας από την ευρύτερη περιοχή της.....
Αλεξάνδρειας να μου το πείτε. Είναι φανερό ότι καλέσματα αυτού του τύπου και στόχοι που είναι εξόφθαλμα μαξιμαλιστικοί δεν έχουν καμιά τύχη στην πραγματική ζωή. Ο αγροτικός κόσμος μπορεί να πλήττεται από το νέο ασφαλιστικό αλλά αυτό το διάστημα κυριολεκτικά «τρέχει» με τις δουλειές που έχει στα χωράφια του. Συνεπώς, δεν μπορεί να πάει πουθενά και η έκκληση είναι άνευ αντικειμένου.
Τί θα μπορούσε όμως να συμβεί; Εδώ καλείται το συνδικαλιστικό κίνημα των αγροτών και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά που διαθέτουν μόρφωση να καθίσουν και να βρουν νέους τρόπους αγώνα. Τρόπους που δεν θα είναι ευθυγραμμισμένοι με την τηλοψία, δεν θα εντάσσονται στην λογική των καναλιών και δεν θα παίζουν εν γνώση τους τον ρόλο του κομπάρσου στα πρωινάδικα. Τρόπους που θα είναι μεν δύσκολοι αλλά θα εμπεριέχουν όραμα ώστε να καθίστανται ελκυστικοί στους αγρότες που από την φύση αυτής της τάξης δεν μετέχουν σε διεκδικητικούς αγώνες ει μη μόνο στις γνωστές επετειακές καταλήψεις που πλέον έχουν καταντήσει …φολκλόρ.

Για την ιστορία ιδού η δήλωση- ανακοίνωση του προέδρου:

Καλούνται τα μέλη του συλλόγου και γενικότερα όσοι  συμμετείχαν στις φετινές κινητοποιήσεις στο μπλόκο Νησελίου, αύριο Σάββατο και Κυριακή στη πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, καθώς εκεί θα συγκεντρωθεί ολόκληρος ο Αγροτικός κόσμος της χώρας προκειμένου να διαμαρτυρηθεί ακόμα  μια φορά  ενάντια στη ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Επίσης ανακοινώνουμε προς τους βουλευτές του Νομού  Ημαθίας για ακόμη μια φορά ότι σε περίπτωση πού οδηγήσουν το πρωτογενή τομέα στον αφανισμό με τη ψήφο τους θα είναι ανεπιθύμητοι από τη κοινωνία των αγροτών.
Για το σύλλογο και το μπλόκο Νησελίου
Μεσσαλάς Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: