Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

VIDEO- Να μην κλείσει κανένα Γυμνάσιο, ανακατανομή μαθητών - Θέλουν να κάνουν περικοπές, είπε ο Αλ. Μόσχος

Mόσχος Αλέκος
πρόεδρος ΕΛΜΕ Ημαθίας
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας Αλέκος Μόσχος που ήταν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας κατέθεσε την άποψη του συνδικάτου, των καθηγητών της μέσης εκπαίδευσης που συνίσταται στο εξής: Δεν φταίει ούτε ο δήμαρχος, ούτε η διευθύντρια ούτε κανένας άλλος για το γεγονός ότι υπάρχει πρόταση να κλείσουν δυο σχολεία. Αυτό που φταίει είναι η κατεύθυνση που έχει δοθεί και η οποία λέει ότι πρέπει να γίνει εξοικονόμηση προσωπικού και ....
συνεπώς εξοικονόμηση οικονομικών πόρων.
Στην κατεύθυνση λοιπόν αυτή κινείται και η πρόταση της κ. Μαυρίδου που όμως αν την ρωτούσατε, είπε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, πόσοι θα έπρεπε είναι κατά την άποψή της οι μαθητές σε ένα σχολείο θα σας απαντούσε ότι θα έπρεπε να είναι το πολύ 180 μαθητές. Όμως, τώρα είναι διευθύντρια και κάνει άλλη πρόταση, είπε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας.
Ο Αλ. Μόσχος είπε ότι η μόνη πρόταση που πρέπει να υπάρχει είναι ΟΧΙ. Γιατί αν συνεχιστεί αυτή η τακτική τότε θα συνεχίσουν να κλείνουν σχολεία. Όλοι μαζί, είπε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας, πρέπει να το διεκδικήσουμε, πρέπει να απαιτήσουμε σχολεία με μικρά τμήματα μαθητών, με καθηγητές και με καλό επίπεδο.
Ως λύση για το ζήτημα ο Αλ. Μόσχος πρότεινε ότι πρέπει να ανακατανομή του μαθητικού δυναμικού και παράλληλα να γίνει πρόβλεψη ώστε να υπάρξουν θέσεις να φοιτήσουν οι νεαροί πρόσφυγες που ενδεχομένως παραμείνουν στην χώρα μας και στην περιοχή μας. Πρότεινε ότι η ΕΛΜΕ Ημαθίας είναι πρόθυμη να αγωνιστεί ώστε να παραμείνουν και τα τρια σχολεία ανοιχτά.


Δείτε το βίντεο από το alexandriamou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: