Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

ΕΛΜΕ Ημαθίας: Η Μαυρίδου θέλει ντε και καλά να κλείσει σχολεία- ανακοίνωση

Μόσχος Αλέκος
πρόεδρος ΕΛΜΕ Ημαθίας
Η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας βάλθηκε να κλείσει σχολείο στην περιοχή Αλεξάνδρειας! Αφού συνάντησε σφοδρές αντιδράσεις στην πρώτη, εκτός διαδικασίας, πρόταση για συγχωνεύσεις / καταργήσεις των τριών γυμνασίων της περιοχής τόσο από τους γονείς, όσο και από την ΕΛΜΕ και το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας, «απτόητη» επανέρχεται και προτείνει, πάλι εκτός διαδικασίας φυσικά, την μεταφορά του Λυκείου Πλατέος στην Κορυφή και την κατάργηση / συγχώνευση των ....
γυμνασίων Πλατέος – Κορυφής με έδρα το Πλατύ. Μας επαναφέρει έτσι στην αλήστου μνήμης περίοδο που καταργήθηκαν / συγχωνεύτηκαν τα Γυμνάσια Μαρίνας – Επισκοπής και 1ο – 7ο Βέροιας.



Η κ. Μαυρίδου οφείλει, όταν συντάσσει τέτοιες προτάσεις, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας  να έχει μοναδικό κριτήριο την παιδαγωγική - εκπαιδευτική της αντίληψη και  δεν έχει καμία υποχρέωση, ούτε τυπική ούτε ουσιαστική, να λειτουργεί ως φορέας κυβερνητικών επιλογών. 

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας, όπως ακριβώς καταδίκασε την πρώτη πρόταση, έτσι και τώρα τονίζει πως  και η νέα πρόταση όχι μόνο δεν απορρέει από κανένα παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό κριτήριο, αλλά στοχεύει απλώς (όπως εξάλλου και η ίδια η Δ/ντρια γραπτώς αιτιολογεί) στην εξοικονόμηση διδακτικού προσωπικού και οικονομικών πόρων, μέσω της μείωσης τμημάτων και την αύξηση μαθητών ανά τμήμα, αδιαφορώντας πλήρως για την ταλαιπωρία και την οικονομική αιμορραγία των μαθητών και των γονιών τους.

Η πρόταση αυτή είναι πλήρως εναρμονισμένη με όλες τις τελευταίες αντιεπιστημονικές, αντιεκπαιδευτικές παρεμβάσεις του υπουργείου Παιδείας  σε Γυμνάσια και ΕΠΑΛ με αποκλειστικό στόχο την αποφυγή προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού και πολύ περισσότερο διορισμών από μια κυβέρνηση που άλλα διακήρυξε και άλλα πράττει προκειμένου να εφαρμόσει τα Νέα Μνημόνια, που φόρτωσε στις πλάτες της Ελληνικής κοινωνίας.

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας παραμένει σταθερή στην θέση της για λειτουργία τριών γυμνασίων και ενός λυκείου στην περιοχή και ζητά από όλους τους ενδιαφερόμενους (μαθητές, γονείς, Δημοτικό Συμβούλιο) να πράξουν το ίδιο. Γιατί, αν περάσει τώρα αυτή η πρόταση, ανοίγει το δρόμο και για άλλες συγχωνεύσεις / καταργήσεις σε όλο τον Νομό Ημαθίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: