Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Αντιδρούν οι σύλλογοι στο Πλατύ για το Λύκειο- Τα θέλουν όλα στο χωριό τους έστω και αν δεν χωράνε στο κτήριο

Η διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έκανε μια πρόταση που κατά την άποψή μου είναι λογική και απολύτως λειτουργική. Στο κτήριο που σήμερα λειτουργεί το γυμνάσιο Κορυφής θα λειτουργήσει το Λύκειο του Πλατέος που θα μεταφερθεί και οι μαθητές του γυμνασίου Κορυφής θα εγγραφούν στο γυμνάσιο Πλατέος. Μ΄ άλλα λόγια, θα ....
έχουμε δυο γυμνάσια απολύτως επαρκή στην δημοτική ενότητα Πλατέος και ένα Λύκειο που θα στεγάζεται σε ένα κτήριο απολύτως αξιοπρεπές και επαρκές για τις ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ωστόσο, ο σύλλογος γονέων του Λυκείου Πλατέος καθώς και άλλοι σύλλογοι, πολιτιστικοί και αθλητικοί που έχουν έδρα το χωριό, αντιδρούν σ΄ αυτή την πρόταση επιμένοντας σε μια αδιέξοδη προοπτική διότι όλοι γνωρίζουν ότι η κατάσταση στο κτήριο που σήμερα συστεγάζονται γυμνάσιο και λύκειο στο Πλατύ είναι ασφυκτική. Υπάρχει αίθουσα τυφλή, δηλαδή που δεν έχει ούτε παράθυρο, υπάρχουν αίθουσες μικροσκοπικές διότι δεν υπάρχει χώρος.

Συνεπώς, είναι υπερβολικό να λέγεται ότι οι συνθήκες είναι άριστες και ότι όλα βαίνουν καλώς. Η λογική πρέπει να επικρατήσει και θεωρώ ότι με την πρόταση της Μαυρίδου ικανοποιούνται όλες οι παράμετροι, εκπαιδευτικοί και κοινωνικοί.
Τέλος, πρέπει να θυμίσω ότι αυτή η πρόταση είχε ακουστεί το 2011 από την τότε αντιπολίτευση στην διοίκηση Δημητριάδη, από την παράταξη Γκιόνογλου δηλαδή.

-Θα δημοσίευα και το ψήφισμα των συλλόγων κλπ αλλά δεν το κάνω διότι δεν το έστειλαν σε μένα. Φαίνεται ότι το έστειλαν σε όποιους είτε συμφωνούν μ΄ αυτούς είτε δεν έχουν άποψη. Εγώ που την έγραψα την άποψή μου έφαγα αποκλεισμό. Και στεναχωρήθηκα πολύ είναι η αλήθεια..

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το πλατύ χωραει πολλά παιδιά και έχει αίθουσες οι οποίες είναι λειτουργικές ,ας μην φτάσουμε στα άκρα τον τοπικισμό και να σκεφτούμε λογικά κάποτε το πλατύ ήταν δήμος μπορεί πλέον αν μην είναι αλλά συνεχίζει να είναι μεγαλύτερο όλων τον χωρίων ,επίσης έχει τα τρένα που βολεύουν τους καθηγητές που έρχονται από διαφορά μέρη της Ελλάδας δεν μπορούμε νέτους σταυρώσουμε όλους αυτούς για να ανεβάζουμε μικρά χωρία .και ας σκεφτούμε την μόρφωση των παιδιών ας μην την παραλείπουμε για το δικό μας βίτσιο

Unknown είπε...

Κύριε Μόχλα,

Όταν δεν έχετε ζήσει κάποιες καταστάσεις εύκολο είναι να μιλάτε. Γιατί έξω από τον χορό όλοι ξέρουν να χορεύουν.
Είμαι απόφοιτη του γυμνασίου αλλά και του λυκείου Πλατέος. Σε αυτά τα έξι χρόνια της φοίτησης μου έχω περάσει  (κυριολεκτικά) από ΌΛΕΣ τις αίθουσες του κτηρίου. Δεν θυμάμαι να δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα ούτε κατά την διδασκαλία αλλά και ούτε στην γενική τους χρήση. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως οι αίθουσες του γυμνασίου αλλά και του λυκείου Πλατέος έχουν περάσει από τον έλεγχο αρμόδιων, οπότε με τον σχολιασμό σας για το ακατάλληλο των αιθουσών προσβάλλεται (το λιγότερο) αυτούς.
Και ας έρθουμε λίγο επί της ουσίας του θέματος.
Έχετε αναρωτηθεί πως είναι να αλλάζετε την "καθημερινότητα" ενός παιδιού; Εδώ και 5 χρόνια προσπαθείτε να διχάσετε τις φιλίες χρόνων των παιδιών για μια ανεξήγητη κόντρα που έχετε εσείς οι μεγάλοι. Βάζετε σε αντιπαλότητα τα κυρίως 3 χωριά και κατά συνέχεια και τα υπόλοιπα. Σε τέτοια θέματα η κοινωνία πρέπει να είναι ενωμένη και όχι αυτό που κάνετε όλοι εσείς. Αντί να μαζευτούμε όλοι μαζί από την πρώτη κιόλας στιγμή και να πούμε "τώρα όλοι ενωμένοι πρέπει να περάσουμε το σωστό και όχι αυτό που θέλουν", κοιτάμε πως θα βγάλει ο ένας το μάτι του άλλου.
Όχι κύριε Μόχλα (και κάθε κύριε και κυρία) να μην καταργηθεί ΚΑΝΈΝΑ σχολείο.
Όχι κύριε Μόχλα  (και κάθε κύριε και κυρία) να μην συγχωνευτή ΚΑΝΈΝΑ σχολείο.
Όχι κύριε Μόχλα (και κάθε κύριε και κυρία) να μην μετακινηθεί ΚΑΝΈΝΑ σχολείο.
Εάν πιστεύουν και νομίζουν πως για να σωθεί αυτή η χώρα πρέπει κάτι να κόψουμε να βρούνε να κόψουνε από αλλού. Την παιδεία δεν πρέπει να την αγγίζουμε και να την εξεφτελίζουμε διότι κάποιοι έχουν παλέψει σκληρά γι'αυτήν.